Jesenný orechový chlebíček
Jesenný orechový chlebíček vám spríjemní každý jesenný deň. Vôbec nezáleží na tom, či je slnečno alebo prší. Jeho chuť a vôňa sa budú šíriť po kuchyni a prilákajú všetkých maškrtníkov. Naviac, je to super tip, keď vám zostanú bielky a neviete, do akého jedla by ste ich použili. Tu ich budete potrebovať päť, vďaka čomu je chlebíček krásne ľahučký a jemný.
Ingrediencie
180 gmaslo
200 gpráškový cukor
5 ksbielky
1 štipkasoľ
150 gorechy (mix) vlašské a lieskové
50 gsušené hrozienka
200 gpolohrubá múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
5 PL12 % smotana
Postup
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Bielky vyšľaháme so soľou na pevný sneh. Potom obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame nasekané orechy, hrozienka a preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame aj smotanu. Pokiaľ je cesto stále príliš tuhé, pridáme ešte smotanu.
Formu na chlebíček vymažeme tukom a vysypeme múkou. Cesto roztrieme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút.
Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a vyklopíme na kovovú mriežku. Po vychladnutí pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre