Jesenný orechový chlebíček

Jesenný orechový chlebíček

Jesenný orechový chlebíček vám spríjemní každý jesenný deň. Vôbec nezáleží na tom, či je slnečno alebo prší. Jeho chuť a vôňa sa budú šíriť po kuchyni a prilákajú všetkých maškrtníkov. Naviac, je to super tip, keď vám zostanú bielky a neviete, do akého jedla by ste ich použili. Tu ich budete potrebovať päť, vďaka čomu je chlebíček krásne ľahučký a jemný.

Ingrediencie

  • 180 gmaslo

  • 200 gpráškový cukor

  • 5 ksbielky

  • 1 štipkasoľ

  • 150 gorechy (mix) vlašské a lieskové

  • 50 gsušené hrozienka

  • 200 gpolohrubá múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 5 PL12 % smotana

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Bielky vyšľaháme so soľou na pevný sneh. Potom obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame nasekané orechy, hrozienka a preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame aj smotanu. Pokiaľ je cesto stále príliš tuhé, pridáme ešte smotanu.

  2. Formu na chlebíček vymažeme tukom a vysypeme múkou. Cesto roztrieme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút.

  3. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a vyklopíme na kovovú mriežku. Po vychladnutí pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Dezerty
Koláče
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.