Karfiolový majonézový šalát s vareným vajíčkom

Karfiolový majonézový šalát s vareným vajíčkom

Karfiolový šalát nemusí byť nudný. Karfiol v tejto kombinácii ukáže svoju sviežu, modernú tvár. Stačí pár šťavnatých paradajok, chrumkavé reďkovky, vajíčka a kvapka citrónu a vznikne jedlo, ktoré vás prekvapí svojou ľahkosťou aj plnou chuťou. Ideálny na rýchly obed, večeru či pohostenie pre návštevu!

Ingrediencie

  • 1 kskarfiol

  • 4 ksnatvrdo uvarené vajcia

  • soľ

  • 20 gcherry paradajky

  • 1 ksjarná cibuľka

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 3 PLmajonéza

  • 1/2 kscitrón

  • 1 zväzokreďkvičky

  • 2 hrsťšalát mix

Postup

  1. Karfiol najskôr dôkladne umyjeme, vajíčka olúpeme. Potom karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme ich do osolenej vriacej vody, povaríme 3 minúty, scedíme a ihneď premiestnime schladiť do ľadovej vody.

  2. Do misky dáme nakrájané paradajky a bielu časť cibuľky. Karfiol nasekáme nadrobno a pridáme k paradajkám, okoreníme, vmiešame majonézu, pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti dosolíme. Uložíme do chladničky na odležanie.

  3. Pred podávaním šalát ešte premiešame a pridáme na osminky nakrájané vajcia, nasekanú cibuľkovú vňať, plátky reďkvičiek a šalát. Podávame napríklad s opečeným toastom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.