Karfiolový majonézový šalát s vareným vajíčkom
Karfiolový šalát nemusí byť nudný. Karfiol v tejto kombinácii ukáže svoju sviežu, modernú tvár. Stačí pár šťavnatých paradajok, chrumkavé reďkovky, vajíčka a kvapka citrónu a vznikne jedlo, ktoré vás prekvapí svojou ľahkosťou aj plnou chuťou. Ideálny na rýchly obed, večeru či pohostenie pre návštevu!
Ingrediencie
1 kskarfiol
4 ksnatvrdo uvarené vajcia
soľ
20 gcherry paradajky
1 ksjarná cibuľka
čerstvo mleté čierne korenie
3 PLmajonéza
1/2 kscitrón
1 zväzokreďkvičky
2 hrsťšalát mix
Postup
Karfiol najskôr dôkladne umyjeme, vajíčka olúpeme. Potom karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme ich do osolenej vriacej vody, povaríme 3 minúty, scedíme a ihneď premiestnime schladiť do ľadovej vody.
Do misky dáme nakrájané paradajky a bielu časť cibuľky. Karfiol nasekáme nadrobno a pridáme k paradajkám, okoreníme, vmiešame majonézu, pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti dosolíme. Uložíme do chladničky na odležanie.
Pred podávaním šalát ešte premiešame a pridáme na osminky nakrájané vajcia, nasekanú cibuľkovú vňať, plátky reďkvičiek a šalát. Podávame napríklad s opečeným toastom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre