Pečená tekvica s kozím syrom

Pečená tekvica s kozím syrom

Jednoduchá pečená tekvica s kozím syrom je ideálna ako príloha na obed alebo voňavá večera, ku ktorej stačí už len pridať kúsok pečiva. Ak si počas jesenných dní užívate tekvicu vo všetkých jej podobách a radi skúšate nové recepty, vyskúšajte aj tento. Je absolútne nenáročný a napriek tomu chutí a vonia dokonale.

Ingrediencie

  • 2 ksrozpolená menšia maslová tekvica

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 gkozí syr (rozdrobený)

  • 50 gopečené tekvicové semienka

Na domáci olej

  • 100 mlextra panenský olivový olej

  • 2 strúčikycesnaku (rozdrvené)

  • 10 vetvičiekčerstvý tymián (natrhané lístky)

  • 3 vetvičkyčerstvý rozmarín (natrhané lístky)

  • 1/2 zväzokčerstvá šalvia

Postup

  1. Z tekvice vydlabeme semienka a dáme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch tekvice šikmo narežeme ostrým nožom asi 2 mm hlboko, osolíme a okoreníme.

  2. Suroviny na bylinkový olej dáme do kuchynského robota, rozmixujeme a roztrieme na povrch tekvice. Pečieme pri 180 °C asi 60 minút.

  3. Podávame s kozím syrom, semienkami a pokvapkáme zvyšným olejom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.