Pečené zemiaky s majonézou

Pečené zemiaky s majonézou

Tieto pečené zemiaky stoja za pozornosť. Podľa názvu pečené zemiaky s majonézou ich asi nebudete považovať za niečo extra originálne, ale aj tak vás prekvapia. Nejde totiž o varené zemiaky, ale o zapečené plátky, ktoré šalátu dodajú výraznejšiu chuť a určitú chrumkavosť. Ak dostanete najbližšie chuť na zemiakové jedlo, spomeňte si na tento recept, bude to vítaná zmena.

Ingrediencie

  • 400 gzemiaky

  • olivový olej na pokvapkanie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 gzelené fazuľové struky

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 150 mlmajonéza

  • 1 PLocot

  • hladkolistý petržlen vňať na ozdobenie

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Nakrájame ich na plátky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.

  2. Fazuľky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Varíme ich vo vriacej vode asi 3 minúty. Precedíme a necháme odkvapkať.

  3. Papriku a cibuľu očistíme a pokrájame na rezance. Vložíme ich do misy a premiešame s majonézou, octom, soľou a korením.

  4. Nakoniec do misy dáme vychladnuté plátky zemiakov a fazuľky a zľahka premiešame. Doplníme čerstvými bylinkami a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.