Pečené zemiaky s majonézou
Tieto pečené zemiaky stoja za pozornosť. Podľa názvu pečené zemiaky s majonézou ich asi nebudete považovať za niečo extra originálne, ale aj tak vás prekvapia. Nejde totiž o varené zemiaky, ale o zapečené plátky, ktoré šalátu dodajú výraznejšiu chuť a určitú chrumkavosť. Ak dostanete najbližšie chuť na zemiakové jedlo, spomeňte si na tento recept, bude to vítaná zmena.
Ingrediencie
400 gzemiaky
olivový olej na pokvapkanie
soľ
mleté čierne korenie
100 gzelené fazuľové struky
1 ksčervená paprika
1 ksčervená cibuľa
150 mlmajonéza
1 PLocot
hladkolistý petržlen vňať na ozdobenie
Postup
Zemiaky umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Nakrájame ich na plátky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
Fazuľky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Varíme ich vo vriacej vode asi 3 minúty. Precedíme a necháme odkvapkať.
Papriku a cibuľu očistíme a pokrájame na rezance. Vložíme ich do misy a premiešame s majonézou, octom, soľou a korením.
Nakoniec do misy dáme vychladnuté plátky zemiakov a fazuľky a zľahka premiešame. Doplníme čerstvými bylinkami a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre