Plnené kapustníky
Bude to láska už na prvé ovoňanie. Plnené kapustníky z jemného a nadýchaného kysnutého cesta so skaramelizovanou kapustou v plnke si jednoducho zamilujete. Chrumkavý povrch cesta sme potreli vajíčkom, posypali soľou a rascou a výsledná chuť je príjemným bonusom po námahe vytvoriť toto kulinárske dielo. Ak máte radi tradičné dobroty, kapustníky musíte upiecť čo najskôr.
Na kapustníky
500 ghladká múka + na posypanie dosky
7 gsušené droždie
10 PLkrupicový cukor
2 ksžĺtky
250 mlmlieko
150 groztopené maslo
500 gbiela kapusta
2 PLrastlinný olej
Na dokončenie
1 ksvajcia na potretie
hrubozrnná soľ na posypanie
celá rasca na posypanie
Postup
Preosiatu múku, droždie, 2 lyžice cukru, žĺtky, mlieko a maslo dáme do misy a dobre prepracujeme na hladké a nelepivé cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.
Kapustu očistíme, nakrájame na jemno a restujeme na rozpálenom oleji, pokým nezačne hnednúť. Trvá to asi 15 minút. Potom pridáme zvyšný cukor, necháme skaramelizovať a vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1 cm hrubý plát a nakrájame z neho 12 rovnakých štvorcov. Uprostred každého dáme lyžicu kapusty. Spojíme protiľahlé rohy, zabalíme a roztlačíme na placku.
Kapustníky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ich ešte asi 20 minút kysnúť. Potrieme ich vajcom, posypeme soľou a rascou. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre