Plnené kapustníky

Plnené kapustníky

Bude to láska už na prvé ovoňanie. Plnené kapustníky z jemného a nadýchaného kysnutého cesta so skaramelizovanou kapustou v plnke si jednoducho zamilujete. Chrumkavý povrch cesta sme potreli vajíčkom, posypali soľou a rascou a výsledná chuť je príjemným bonusom po námahe vytvoriť toto kulinárske dielo. Ak máte radi tradičné dobroty, kapustníky musíte upiecť čo najskôr.

Na kapustníky

  • 500 ghladká múka + na posypanie dosky

  • 7 gsušené droždie

  • 10 PLkrupicový cukor

  • 2 ksžĺtky

  • 250 mlmlieko

  • 150 groztopené maslo

  • 500 gbiela kapusta

  • 2 PLrastlinný olej

Na dokončenie

  • 1 ksvajcia na potretie

  • hrubozrnná soľ na posypanie

  • celá rasca na posypanie

Postup

  1. Preosiatu múku, droždie, 2 lyžice cukru, žĺtky, mlieko a maslo dáme do misy a dobre prepracujeme na hladké a nelepivé cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.

  2. Kapustu očistíme, nakrájame na jemno a restujeme na rozpálenom oleji, pokým nezačne hnednúť. Trvá to asi 15 minút. Potom pridáme zvyšný cukor, necháme skaramelizovať a vychladnúť.

  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1 cm hrubý plát a nakrájame z neho 12 rovnakých štvorcov. Uprostred každého dáme lyžicu kapusty. Spojíme protiľahlé rohy, zabalíme a roztlačíme na placku.

  4. Kapustníky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ich ešte asi 20 minút kysnúť. Potrieme ich vajcom, posypeme soľou a rascou. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
Bezmäsité jedlá
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.