Smažené kačacie prsia s ružičkovým kelom

Smažené kačacie prsia s ružičkovým kelom

Toto je luxusná kombinácia surovín, ktorá sa dá jednoducho pripraviť aj doma v kuchyni. Smažené kačacie prsia s ružičkovým kelom radšej pripravte v dvojnásobnom množstve, pretože kým ich dokončíte, minimálne polovica už bude zjedená. Kačku ste už určite pripravovali viacerými spôsobmi, ale tieto prsia sa stanú nezabudnuteľným kulinárskym pokladom vo vašej rodine.

Na kačacie prsia

  • 2 ks(cca 600g) kačacie prsia

  • 20 golúpaný čerstvý zázvor

  • 3 PLsójová omáčka

  • 1 ksbio pomaranč

  • 1 kschilli papričky

  • 500 gružičkový kel

  • soľ

  • rastlinný olej

  • 4 plátkyanglická slanina

  • 100 gmrazené alebo sterilizované brusnice

Na cestíčko

  • 300 mlľadová voda

  • 80 gsolamyl

  • 60 ghladká múka

  • 1 ksbielok

Postup

  1. Kačacie prsia očistíme, odrežeme kožu a nakrájame ich na 1 cm hrubé pásiky. Olúpaný zázvor nastrúhame na jemno a pridáme k mäsu spoločne s lyžicou sójovej omáčky, dvomi lyžicami pomarančovej šťavy, lyžičkou na jemno nastrúhanej pomarančovej kôry a na drobno nasekanou chilli papričkou. Premiešame, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 20 minút v chladničke marinovať.

  2. Ružičkový kel očistíme a prekrojíme na polovice. Nasypeme ich do hrnca s vriacou osolenou vodou a krátko povaríme. Potom ich precedíme, rýchlo ochladíme v ľadovej vode a necháme odkvapkať.

  3. V hlbokej panvici rozohrejeme dve lyžice oleja a orestujeme na ňom na rezance nakrájanú slaninu. Pridáme kel, pomarančovú šťavu zo vyšných pomarančov, sójovú omáčku, zvyšnú marinádu a brusnice. Podľa potreby prilejeme asi 50 ml vody, osolíme a krátko prevaríme.

  4. V miske zmiešame vodu so solamylom, múkou, bielkom a soľou na hladké cestíčko. Mäso vyberieme z marinády a zľahka ho osušíme papierovou utierkou. Každý kúsok napichneme na drevený špíz, ponoríme do cestíčka a potom rýchlo do rozpáleného oleja. Smažíme asi 2 minúty, vyberieme na papierovú utierku a necháme na teplom mieste asi 5 minút dôjsť. Ružičkový kel rozdelíme na taniere a pridáme mäsovú zmes. Podávame s ryžou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.