Tekvicové arancini s parmezánom a salsou verde
Ak máte chuť na niečo nové a nepoznané, pripravte si tekvicové arancini s parmezánom a salsou verde. Možno to znie ako mix cudzích názvov, ale stačí, že raz ochutnáte a cudzie vám už toto jedlo nebude nikdy. Pochádza zo Sicílie a tvar týchto smažených kúskov sa zvykne líšiť podľa regiónu, v ktorom sa pripravujú. Pôvodná verzia je sladká a na slano sa arancini začali pripravovať až v 19. storočí.
Ingrediencie
rastlinný olej na smaženie
Na tekvicové arancini
625 mlkurací vývar
2 PLolivový olej
1 kscibuľa
350 gtekvica
3 strúčikycesnaku
220 gryža arborio
60 gnastrúhaný parmezán
150 ghladká múka
2 ksvajcia
140 gčerstvo strúhanka
1 kscitrón k servírovaniu
Na salsu verde
1/2 zväzokčerstvá mäta
1/2 zväzokčerstvá petržlenová vňať
1/2 ksnastrúhaná citrónová kôra z polovice citróna
2 ČLčervený vínny ocot
2 ČLnasekané, prepláchnuté a scedené kapary
125 mlextra panenský olivový olej
Postup
Ohrejeme vývar. Na oleji osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu, nastrúhanú tekvicu a prelisovaný cesnak. Pridáme ryžu a všetko krátko prehrejeme.
Zmes zalejeme teplým vývarom, varíme do zmäknutia a vstrebania tekutiny. Vmiešame parmezán a zmes rozotrieme na plech. Po vychladnutí tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v múke, prešľahaných vajciach a strúhanke, potom necháme stuhnúť.
Bylinky, kôru, ocot a kapary rozmixujeme, priebežne prilievame olej. Arancini smažíme na slnečnicovom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu a podávame so salsou a citrónom. Dobrú chuť!
Bylinky, kôru, ocot a kapary rozmixujeme, priebežne prilievame olej. Arancini smažíme na slnečnicovom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu a podávame so salsou a citrónom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre