Tekvicové arancini s parmezánom a salsou verde

Tekvicové arancini s parmezánom a salsou verde

Ak máte chuť na niečo nové a nepoznané, pripravte si tekvicové arancini s parmezánom a salsou verde. Možno to znie ako mix cudzích názvov, ale stačí, že raz ochutnáte a cudzie vám už toto jedlo nebude nikdy. Pochádza zo Sicílie a tvar týchto smažených kúskov sa zvykne líšiť podľa regiónu, v ktorom sa pripravujú. Pôvodná verzia je sladká a na slano sa arancini začali pripravovať až v 19. storočí.

Ingrediencie

  • rastlinný olej na smaženie

Na tekvicové arancini

  • 625 mlkurací vývar

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 350 gtekvica

  • 3 strúčikycesnaku

  • 220 gryža arborio

  • 60 gnastrúhaný parmezán

  • 150 ghladká múka

  • 2 ksvajcia

  • 140 gčerstvo strúhanka

  • 1 kscitrón k servírovaniu

Na salsu verde

  • 1/2 zväzokčerstvá mäta

  • 1/2 zväzokčerstvá petržlenová vňať

  • 1/2 ksnastrúhaná citrónová kôra z polovice citróna

  • 2 ČLčervený vínny ocot

  • 2 ČLnasekané, prepláchnuté a scedené kapary

  • 125 mlextra panenský olivový olej

Postup

  1. Ohrejeme vývar. Na oleji osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu, nastrúhanú tekvicu a prelisovaný cesnak. Pridáme ryžu a všetko krátko prehrejeme.

  2. Zmes zalejeme teplým vývarom, varíme do zmäknutia a vstrebania tekutiny. Vmiešame parmezán a zmes rozotrieme na plech. Po vychladnutí tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v múke, prešľahaných vajciach a strúhanke, potom necháme stuhnúť.

  3. Bylinky, kôru, ocot a kapary rozmixujeme, priebežne prilievame olej. Arancini smažíme na slnečnicovom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu a podávame so salsou a citrónom. Dobrú chuť!

  4. Bylinky, kôru, ocot a kapary rozmixujeme, priebežne prilievame olej. Arancini smažíme na slnečnicovom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu a podávame so salsou a citrónom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.