Zemiaky hasselback s citrónovým dipom
Zemiaky hasselback sa dajú pripraviť viacerými spôsobmi. S citrónovým dipom však budú nielen extra chrumkavé, ale aj osviežené a odľahčené. Sú to jedinečné zemiaky, ktoré nemôžete pokaziť, iba si ich vychutnať.
Na zemiaky hasselback
10 ksstredne veľké zemiaky
6 PLolivový olej
1/2 kscitrónová alebo limetková šťava z polovice citróna alebo limetky
1 ČLkorenie na zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
Na citrónový dip
100 gkyslá smotana
100 gsyr žervé
1 kscitrón
1 ČLnasekané čerstvé bylinky
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Zemiaky umyjeme, osušíme a postupne vždy dáme medzi dve varešky a narežeme ich na 4 mm hrubé plátky, ktoré vďaka vareškám nedokrojíme.
V miske zmiešame olej, šťavu z citrónu alebo limetky, korenie na zemiaky, soľ a čierne korenie. Premiešame a potrieme zemiaky, vrátane narezaných častí. Zemiaky pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 50 minút.
Pripravíme si dip. V miske zmiešame smotanu a žervé. Pridáme 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry a 2 lyžice citrónovej šťavy. Nakoniec primiešame bylinky, podľa chuti osolíme a okoreníme.
Hotové zemiaky vyberieme z rúry a podávame s citrónovým dipom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre