Zemiaky hasselback s citrónovým dipom

Zemiaky hasselback s citrónovým dipom

Zemiaky hasselback sa dajú pripraviť viacerými spôsobmi. S citrónovým dipom však budú nielen extra chrumkavé, ale aj osviežené a odľahčené. Sú to jedinečné zemiaky, ktoré nemôžete pokaziť, iba si ich vychutnať.

Na zemiaky hasselback

  • 10 ksstredne veľké zemiaky

  • 6 PLolivový olej

  • 1/2 kscitrónová alebo limetková šťava z polovice citróna alebo limetky

  • 1 ČLkorenie na zemiaky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na citrónový dip

  • 100 gkyslá smotana

  • 100 gsyr žervé

  • 1 kscitrón

  • 1 ČLnasekané čerstvé bylinky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Zemiaky umyjeme, osušíme a postupne vždy dáme medzi dve varešky a narežeme ich na 4 mm hrubé plátky, ktoré vďaka vareškám nedokrojíme.

  2. V miske zmiešame olej, šťavu z citrónu alebo limetky, korenie na zemiaky, soľ a čierne korenie. Premiešame a potrieme zemiaky, vrátane narezaných častí. Zemiaky pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 50 minút.

  3. Pripravíme si dip. V miske zmiešame smotanu a žervé. Pridáme 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry a 2 lyžice citrónovej šťavy. Nakoniec primiešame bylinky, podľa chuti osolíme a okoreníme.

  4. Hotové zemiaky vyberieme z rúry a podávame s citrónovým dipom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Bezmäsité jedlá
Švédsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.