enrico bartolini
Viera Nemcová
|
16. október 2024

Gurmáni a milovníci gastronómie sa majú na čo tešiť: Hviezdny a michelinský rekordér zavíta na Slovensko

To, čo sa podarilo jemu sa nepodarilo nikomu inému na svete. Ak ho chcete vidieť naživo, zavítajte do kaštieľa Pálffy vo Svätom Jure a nenechajte si ujsť príležitosť spoznať michelinského šéfkuchára Enrica Bartoliniho (44), ktorý toto ocenenie získal už 13-krát. Udelenie Michelinskej hviezdy znamená ocenenie kvality reštaurácie a vysokej kvality šéfkuchára a má význam po celom svete. Ak máte radi svet gastronómie, radi z nej čerpáte a skúšate nové recepty, príďte a budete môcť zažiť a ochutnať zážitkovú gastronómiu na vlastnej koži.

Ministerstvo cestovného ruchu a športu Slovenskej Republiky a spoločnosť Mafra Slovakia vás srdečne pozývajú na jedinečné stretnutie so svetoznámym 13-hviezdičkovým michelinským šéfkuchárom Enricom Bartolinim. Podujatie sa uskutoční 21. októbra 2024 v nádhernom prostredí Kaštieľa Pálffy vo Svätom Jure.

Svetovo uznávaný kuchár Enrico Bartolini pre vás pripravuje výnimočný kulinársky zážitok!

Po absolvovaní profesionálneho hotelového inštitútu v Montecatini Terme a skúsenostiach v reštaurácii svojho strýka v Pistoii odišiel Bartolini do Paríža a následne do Londýna, kde pracoval v kuchyniach šéfkuchárov Paola Petriniho a Marka Pagea. Po návrate do Talianska absolvoval tréningový kurz spolu so šéfkuchárom Massimilianom Alajmom.

4 hviezdičky jedným ťahom

Na konci roka 2016 je jediným šéfkuchárom v histórii sprievodcu Michelin, ktorý získal 4 hviezdičky naraz. Ďalšie Michelinovské hviezdičky pozbieral v roku 2019, 2020 a aj 2021. Predstavte si, že jeho dobroty a rady môžete už čoskoro zažiť kúsok od Bratislavy.

Hviezdy gastra pokope

Toto výnimočné podujatie ponúka inšpiratívne diskusie o súčasných trendoch v kulinárskom umení a perspektívach gastronómie a cestovného ruchu na Slovensku. Medzi účastníkmi budú aj pán minister Dušan Keketi, pán štátny tajomník Marek Harbuľák, pani generálna riaditeľka Slovakia Travel Ivana Vala Magátová a pán prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, Vojto Artz, ktorí sa podelia o svoje odborné skúsenosti a vízie.

Zúčastnite sa a využite túto príležitosť na nadviazanie nových kontaktov, výmenu skúseností a stretnutia s lídrami v oblasti gastronómie a cestovného ruchu na Slovensku.

Tešíme sa na vašu účasť!

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.