Krémový demikát s vôňou hokkaido tekvice

Krémový demikát s vôňou hokkaido tekvice

Na krémový demikát s vôňou hokkaido tekvice nalákate každého. Je to spojenie klasickej bryndzovej polievky s jesennou tekvicou, vďaka čomu získa polievka nielen špecifickú chuť, ale aj intenzívnu farbu. Určite ju vyskúšajte, budete prekvapení, ako dobre im to spolu ladí a ako rýchlo zmizne z tanierov.

Ingrediencie

  • 100 ganglická slanina

  • 2 PLmaslo

  • 1 ksväčšia cibuľa

  • 300 gtekvica Hokkaido

  • 1/2 ksmletá červená sladká paprika

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 200 gbryndza

  • 4 PLkyslá smotana

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 vetvičkyhladkolistý petržlen

Postup

  1. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme ju na sucho na panvici. Potom ju odložíme na bok a do výpeku pridáme maslo, na ktorom orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu.

  2. Pridáme na hrubo nakrájanú tekvicu a všetko restujeme asi 6 minút. Vsypeme papriku, zalejeme vývarom a varíme, pokým hokkaido nezmäkne.

  3. Nakoniec do polievky vmiešame bryndzu, polovicu kyslej smotany a rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou a korením a podávame so slaninou, zvyšnou kyslou smotanou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Tip redakcie
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.