Krémový demikát s vôňou hokkaido tekvice
Na krémový demikát s vôňou hokkaido tekvice nalákate každého. Je to spojenie klasickej bryndzovej polievky s jesennou tekvicou, vďaka čomu získa polievka nielen špecifickú chuť, ale aj intenzívnu farbu. Určite ju vyskúšajte, budete prekvapení, ako dobre im to spolu ladí a ako rýchlo zmizne z tanierov.
Ingrediencie
100 ganglická slanina
2 PLmaslo
1 ksväčšia cibuľa
300 gtekvica Hokkaido
1/2 ksmletá červená sladká paprika
1000 mlzeleninový vývar
200 gbryndza
4 PLkyslá smotana
soľ
mleté čierne korenie
4 vetvičkyhladkolistý petržlen
Postup
Slaninu nakrájame na kocky a opečieme ju na sucho na panvici. Potom ju odložíme na bok a do výpeku pridáme maslo, na ktorom orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu.
Pridáme na hrubo nakrájanú tekvicu a všetko restujeme asi 6 minút. Vsypeme papriku, zalejeme vývarom a varíme, pokým hokkaido nezmäkne.
Nakoniec do polievky vmiešame bryndzu, polovicu kyslej smotany a rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou a korením a podávame so slaninou, zvyšnou kyslou smotanou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre