Domáci biely jogurt

Domáci biely jogurt

Ak je pre vás potešením vlastnoručne vyrábať potraviny, v tom prípade bude domáci biely jogurt nenáročnou úlohou. Nepotrebujete žiadne špeciálne skúsenosti, dôležité je, aby ste mlieko a základný jogurt dôkladne vymiešali bez hrudiek. Potom mu už len dajte čas o všetko ostatné sa postará proces mliečneho kvasenia a správna teplota. O niekoľko hodín si budete vychutnávať skvelý jogurt bez akýchkoľvek prísad.

Rozpis na 4 poháre (objem 200 ml)

  • 1000 mlčerstvé plnotučné mlieko

  • 100 gbiely jogurt so živými kultúrami

Postup

  1. Mlieko najprv krátko ohrejeme na 80 °C. Potom ho necháme vychladnúť na 40 až 50 °C.

  2. V mlieku rozmiešame najskôr jednu lyžicu jogurtu. Postupne vmiešame celý jogurt tak, aby sa nevytvorili hrudky.

  3. Mliečnu zmes rozdelíme do pohárov a udržujeme v teple 5 až 6 hodín (napríklad v hrnci s teplou vodou). Hotový jogurt by mal byť tak hustý, že v ňom bude stáť lyžica. Uchovávame v chladničke. Vyjdú 4 poháriky s objemom asi 200 ml. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Večera
Omáčky
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.