Morčacie prsia v slanine s pomarančovou omáčkou
Niektoré recepty tak dokonale vyzerajú, že má človek pocit, že ich príprava bude poriadne náročná. Rozhodne to ale nie je prípad tohto mäsitého pokrmu. Morčacie prsia v slanine s pomarančovou omáčkou vás potešia prekvapivo rýchlou prípravou, pútavým vzhľadom a perfektnou chuťou. Jemná omáčka a chrumkavá slaninka s opečenou mrkvou spolu dokonale ladia.
Na morčacie prsia
1000 gmorčacie prsia
soľ
mleté čierne korenie
1 PLdijonska horčica
8 plátkyslanina
4 strúčikycesnaku
olivový olej
Na pomarančovú omáčku
40 gmaslo
1 ksšalotka
1 PLhladká múka
250 mlpomarančový džús
200 mlkurací vývar
1 ČLdijonska horčica
1 ČLtymián
100 ml30 % smotana na šľahanie
Na dokončenie
2 zväzkymladá mrkva
30 gmaslo
Postup
Mäso očistíme, odblaníme a naporcujeme na väčšie kúsky asi po 250 g. Ochutíme ich soľou, korením, potrieme horčicou a každý kúsok zabalíme do dvoch plátkov slaniny a všetky uložíme do pekáčika. Pridáme do neho celé strúčiky cesnaku a všetko pokvapkáme olejom. Pečieme pri 230 °C asi 20 minút.
Medzitým speníme na masle najemno nakrájanú šalotku, zaprášime ju múkou a vzniknutú zásmažku zalejeme pomarančovou šťavou s vývarom, pridáme horčicu a tymián, varíme 15 minút, zjemníme smotanou a dochutíme soľou.
Mrkvičky očistíme a pozdĺžne prekrojíme. Opečieme ich na masle s trochou soli do polomäkka a podávame spolu s mäsom a omáčkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre