Morčacie prsia v slanine s pomarančovou omáčkou

Morčacie prsia v slanine s pomarančovou omáčkou

Niektoré recepty tak dokonale vyzerajú, že má človek pocit, že ich príprava bude poriadne náročná. Rozhodne to ale nie je prípad tohto mäsitého pokrmu. Morčacie prsia v slanine s pomarančovou omáčkou vás potešia prekvapivo rýchlou prípravou, pútavým vzhľadom a perfektnou chuťou. Jemná omáčka a chrumkavá slaninka s opečenou mrkvou spolu dokonale ladia.

Na morčacie prsia

  • 1000 gmorčacie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLdijonska horčica

  • 8 plátkyslanina

  • 4 strúčikycesnaku

  • olivový olej

Na pomarančovú omáčku

  • 40 gmaslo

  • 1 ksšalotka

  • 1 PLhladká múka

  • 250 mlpomarančový džús

  • 200 mlkurací vývar

  • 1 ČLdijonska horčica

  • 1 ČLtymián

  • 100 ml30 % smotana na šľahanie

Na dokončenie

  • 2 zväzkymladá mrkva

  • 30 gmaslo

Postup

  1. Mäso očistíme, odblaníme a naporcujeme na väčšie kúsky asi po 250 g. Ochutíme ich soľou, korením, potrieme horčicou a každý kúsok zabalíme do dvoch plátkov slaniny a všetky uložíme do pekáčika. Pridáme do neho celé strúčiky cesnaku a všetko pokvapkáme olejom. Pečieme pri 230 °C asi 20 minút.

  2. Medzitým speníme na masle najemno nakrájanú šalotku, zaprášime ju múkou a vzniknutú zásmažku zalejeme pomarančovou šťavou s vývarom, pridáme horčicu a tymián, varíme 15 minút, zjemníme smotanou a dochutíme soľou.

  3. Mrkvičky očistíme a pozdĺžne prekrojíme. Opečieme ich na masle s trochou soli do polomäkka a podávame spolu s mäsom a omáčkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.