Vysmážaný karfiol s hubami v hubovej strúhanke
Naporcovať karfiol, obaliť ho a vysmažiť je jedna z najobľúbenejších pochúťok. Skúste to však tentokrát urobiť inak. Karfiol obaľte v zmesi cestíčka so strúhanými šampiňónmi a doprajte mu aj chuť údenej papriky. Zmena bude výrazná, ale veľmi príjemná.
Ingrediencie
1 ksstredne veľký karfiol
soľ
kurkuma
10 ksmalé huby v celku
5 ksnahrubo nastrúhané šampiňóny
1 ksnahrubo nastrúhaná červená paprika
čerstvá petržlenová vňať
ryžová múka na obaľovanie
3 ksvajcia
mlieko
jemná strúhanka (ideálne z celozrnných toastov)
údená paprika podľa chuti
mleté čierne korenie
rastlinný olej na smaženie
Postup
Karfiol rozoberieme na kúsky, ktoré krátko uvaríme v osolenej vode spolu s kurkumou. Huby očistíme.
Nastrúhané šampiňóny, papriku, petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Karfiol a huby obalíme v ryžovej múke.
Vajcia rozšľaháme so štipkou soli a mliekom, pridáme nastrúhané šampiňóny s paprikami, petržlenovú vňať a vložíme karfiol s hubami. Strúhanku zmiešame s údenou paprikou a korením.
Karfiol s hubami obalíme v cestíčku a potom v strúhanke s údenou paprikou. Smažíme na nahriatom oleji. Podávame napríklad so zemiakovým pyré a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre