Vysmážaný karfiol s hubami v hubovej strúhanke

Vysmážaný karfiol s hubami v hubovej strúhanke

Naporcovať karfiol, obaliť ho a vysmažiť je jedna z najobľúbenejších pochúťok. Skúste to však tentokrát urobiť inak. Karfiol obaľte v zmesi cestíčka so strúhanými šampiňónmi a doprajte mu aj chuť údenej papriky. Zmena bude výrazná, ale veľmi príjemná.

Ingrediencie

  • 1 ksstredne veľký karfiol

  • soľ

  • kurkuma

  • 10 ksmalé huby v celku

  • 5 ksnahrubo nastrúhané šampiňóny

  • 1 ksnahrubo nastrúhaná červená paprika

  • čerstvá petržlenová vňať

  • ryžová múka na obaľovanie

  • 3 ksvajcia

  • mlieko

  • jemná strúhanka (ideálne z celozrnných toastov)

  • údená paprika podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • rastlinný olej na smaženie

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na kúsky, ktoré krátko uvaríme v osolenej vode spolu s kurkumou. Huby očistíme.

  2. Nastrúhané šampiňóny, papriku, petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Karfiol a huby obalíme v ryžovej múke.

  3. Vajcia rozšľaháme so štipkou soli a mliekom, pridáme nastrúhané šampiňóny s paprikami, petržlenovú vňať a vložíme karfiol s hubami. Strúhanku zmiešame s údenou paprikou a korením.

  4. Karfiol s hubami obalíme v cestíčku a potom v strúhanke s údenou paprikou. Smažíme na nahriatom oleji. Podávame napríklad so zemiakovým pyré a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.