Jablkové kocky s ovsenými vločkami a čokoládovou ganache

Jablkové kocky s ovsenými vločkami a čokoládovou ganache

Jablkové kocky sú skvelým zástupcom jesenných maškŕt. Sú šťavnaté, sladké, čokoládové, zvláčnené jabĺčkami v ceste a dekorované lahodnou polevou. Majú všetko, čo očakávate od sezónnej dobroty. Jablkové kocky sú ideálne k šálke kávy a pokojne ich môžete doplniť aj o porciu šľahačky alebo malý kopček zmrzliny.

Na cesto

  • 250 gpolohrubá múka

  • 100 gjemné ovsené vločky

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 1 ČLmletá škorica

  • 150 gkrupicový cukor

  • 1 štipkasoľ

  • 3 ksvajcia

  • 120 mlolej

  • 150 mlmlieko alebo kefír

  • 400 gnastrúhané jablká aj so šupkou

  • 1 hrsťsušené hrozienka alebo nasekané orechy

Na ganache

  • 200 ml33 % smotana na šľahanie

  • 200 gkvalitná čokoláda

  • 20 gmaslo

  • 1 hrsťnasekané pistácie

Postup

  1. Plech vystelieme papierom na pečenie. V miske zmiešame múku, vločky, kypriaci prášok, škoricu, cukor a soľ. V inej miske prešľaháme vajcia, olej, mlieko alebo kefír.

  2. Tekutú zmes vlejeme do sypkej, krátko premiešame, pridáme nastrúhané jablká a prípadne orechy alebo hrozienka. Cesto rozotrieme na plech a pečieme asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  3. Smotanu zahrejeme tesne pod bod varu, stiahneme z platne, pridáme nasekanú čokoládu a maslo. Rozmiešame do hladka, necháme mierne vychladnúť, aby ganache trochu stuhla.

  4. Vychladnutý koláč potrieme rovnomerne polevou ganache, posypeme nasekanými pistáciami a necháme v chladničke stuhnúť. Potom nakrájame na kocky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.