Jablkové kocky s ovsenými vločkami a čokoládovou ganache
Jablkové kocky sú skvelým zástupcom jesenných maškŕt. Sú šťavnaté, sladké, čokoládové, zvláčnené jabĺčkami v ceste a dekorované lahodnou polevou. Majú všetko, čo očakávate od sezónnej dobroty. Jablkové kocky sú ideálne k šálke kávy a pokojne ich môžete doplniť aj o porciu šľahačky alebo malý kopček zmrzliny.
Na cesto
250 gpolohrubá múka
100 gjemné ovsené vločky
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
1 ČLmletá škorica
150 gkrupicový cukor
1 štipkasoľ
3 ksvajcia
120 mlolej
150 mlmlieko alebo kefír
400 gnastrúhané jablká aj so šupkou
1 hrsťsušené hrozienka alebo nasekané orechy
Na ganache
200 ml33 % smotana na šľahanie
200 gkvalitná čokoláda
20 gmaslo
1 hrsťnasekané pistácie
Postup
Plech vystelieme papierom na pečenie. V miske zmiešame múku, vločky, kypriaci prášok, škoricu, cukor a soľ. V inej miske prešľaháme vajcia, olej, mlieko alebo kefír.
Tekutú zmes vlejeme do sypkej, krátko premiešame, pridáme nastrúhané jablká a prípadne orechy alebo hrozienka. Cesto rozotrieme na plech a pečieme asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Smotanu zahrejeme tesne pod bod varu, stiahneme z platne, pridáme nasekanú čokoládu a maslo. Rozmiešame do hladka, necháme mierne vychladnúť, aby ganache trochu stuhla.
Vychladnutý koláč potrieme rovnomerne polevou ganache, posypeme nasekanými pistáciami a necháme v chladničke stuhnúť. Potom nakrájame na kocky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre