Karfiolové placky
Kto má rád vysmážaný karfiol, ten si istotne obľúbi aj karfiolové placky. Pri ich príprave sa snažte vytvoriť tuhý sneh z bielkov, aby bolo cestíčko dostatočne nadýchané, ale držalo svoj tvar. A určite si ich pripravte aj s majonézovým dipom, ktorý sa k chuti karfiolu hodí perfektne.
Na karfiolové placky
1 kskarfiol
4 ksvajcia
100 mlmlieko
2 PLhladká múka
4 PLstrúhanka
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej
Na majonézový dip
250 mlmajonéza
1 kscibuľa
1 kssterilizované uhorky
kapary podľa chuti
mletá červená sladká paprika
1 PLhorčica
soľ
cukor
Postup
Karfiol očistíme a nakrájame na malé kúsky, ktoré preložíme do misy. Žĺtky oddelíme od bielkov, bielky vyšľaháme na pevný sneh. Žĺtky zmiešame s mliekom, pridáme karfiol, hladkú múku, strúhanku, osolíme, okoreníme a pomaly primiešame aj sneh.
Z hmoty tvoríme placky, ktoré opekáme na oleji na panvici alebo na panvici na lievance z oboch strán.
Majonézu zmiešame v miske spolu s nasekanou cibuľou, uhorkou, kaparmi, paprikou, horčicou, trochou soli a cukru. Podávame spolu s plackami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre