Karfiolové placky

Karfiolové placky

Kto má rád vysmážaný karfiol, ten si istotne obľúbi aj karfiolové placky. Pri ich príprave sa snažte vytvoriť tuhý sneh z bielkov, aby bolo cestíčko dostatočne nadýchané, ale držalo svoj tvar. A určite si ich pripravte aj s majonézovým dipom, ktorý sa k chuti karfiolu hodí perfektne.

Na karfiolové placky

  • 1 kskarfiol

  • 4 ksvajcia

  • 100 mlmlieko

  • 2 PLhladká múka

  • 4 PLstrúhanka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • rastlinný olej

Na majonézový dip

  • 250 mlmajonéza

  • 1 kscibuľa

  • 1 kssterilizované uhorky

  • kapary podľa chuti

  • mletá červená sladká paprika

  • 1 PLhorčica

  • soľ

  • cukor

Postup

  1. Karfiol očistíme a nakrájame na malé kúsky, ktoré preložíme do misy. Žĺtky oddelíme od bielkov, bielky vyšľaháme na pevný sneh. Žĺtky zmiešame s mliekom, pridáme karfiol, hladkú múku, strúhanku, osolíme, okoreníme a pomaly primiešame aj sneh.

  2. Z hmoty tvoríme placky, ktoré opekáme na oleji na panvici alebo na panvici na lievance z oboch strán.

  3. Majonézu zmiešame v miske spolu s nasekanou cibuľou, uhorkou, kaparmi, paprikou, horčicou, trochou soli a cukru. Podávame spolu s plackami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.