Luxusné čokoládové pralinky
Darček ako lusk. Sladké a lahodné pohladenie pre chuťové bunky všetkých pôžitkárov. Čokoládové pralinky ako bonboniéra sú perfektným tipom na darček pre vašich blízkych, ktorých budete navštevovať počas vianočných sviatkov. Jednu krabičku si pripravte aj pre seba, bola by škoda nevychutnať si ich počas voľných vianočných dní.
Ingrediencie
200 ml33 % šľahačková smotana
40 gmaslo
40 gminimálne 50 % horká čokoláda
40 mllikér Baileys
mletý kokos na obaľovanie
práškový matcha čaj na obaľovanie
100 gtmavá čokoládová poleva
50 gbiela čokoládová poleva
Postup
Do menšieho hrnca nalejeme smotanu, pridáme maslo a za stáleho miešania ohrievame až do úplného roztopenia masla.
Potom ihneď stiahneme z ohňa, pridáme na drobné kúsky nalámanú čokoládu a miešame metličkou, kým nezískame hladkú konzistenciu. Na záver vmiešame likér.
Zmes prelejeme do plochej nádoby, priamo na povrch pritlačíme potravinovú fóliu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí uložíme do druhého dňa do chladničky.
Nasledujúci deň lyžičkou odoberáme menšie kúsky, ktoré tvarujeme prstami do guľôčok. Tie uložíme pred obaľovaním do chladničky.
Pripravené a stuhnuté ich obalíme v mletom kokose, matcha čaji alebo ich namáčame do roztopenej tmavej čokoládovej polevy.
Pralinky v čokoládovej poleve ešte môžeme dozdobiť pomocou cukrárskeho vrecka s roztopenou bielou čokoládou. Hotové skladujeme v chladničke. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre