Malinovo-jahodová bublanina s mandľami
Bublanina je síce stará známa, ale stále môže prekvapiť. Napríklad mandľovou múkou v ceste a skvelým mixom ovocia na povrchu. Jahody a maliny zbožňujú aj malé deti, aj preto je toto neodolateľný koláč pre celú rodinu.
Ingrediencie
60 gmaslo
70 gpráškový cukor + na posypanie
3 ksvajcia
100 gpolohrubá múka
100 gmandľová múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
150 gmaliny
150 gjahody
50 gmandľové lupienky
Postup
Maslo nakrájame na malé kocky a necháme ho zmäknúť pri izbovej teplote. Potom k nemu prisypeme cukor, pridáme žĺtky a utrieme do peny. Bielky vyšľaháme dotuha a obe hmoty zľahka spojíme. Potom vmiešame preosiate múky spolu s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme do formy s rozmermi 22x22 cm vystlanej papierom na pečenie.
Na povrch cesta poukladáme ovocie a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom nakrájame na porcie. Pred podávaním môžeme pocukrovať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre