Malinovo-jahodová bublanina s mandľami

Malinovo-jahodová bublanina s mandľami

Bublanina je síce stará známa, ale stále môže prekvapiť. Napríklad mandľovou múkou v ceste a skvelým mixom ovocia na povrchu. Jahody a maliny zbožňujú aj malé deti, aj preto je toto neodolateľný koláč pre celú rodinu.

Ingrediencie

  • 60 gmaslo

  • 70 gpráškový cukor + na posypanie

  • 3 ksvajcia

  • 100 gpolohrubá múka

  • 100 gmandľová múka

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 150 gmaliny

  • 150 gjahody

  • 50 gmandľové lupienky

Postup

  1. Maslo nakrájame na malé kocky a necháme ho zmäknúť pri izbovej teplote. Potom k nemu prisypeme cukor, pridáme žĺtky a utrieme do peny. Bielky vyšľaháme dotuha a obe hmoty zľahka spojíme. Potom vmiešame preosiate múky spolu s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme do formy s rozmermi 22x22 cm vystlanej papierom na pečenie.

  2. Na povrch cesta poukladáme ovocie a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom nakrájame na porcie. Pred podávaním môžeme pocukrovať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.