Pečené kura so šampiňónovou ryžou

Pečené kura so šampiňónovou ryžou

Pečené kura so šampiňónovou ryžou je jednoduchý a pritom tak chutný recept. Z kuracieho mäsa sa dajú pripraviť rôzne dobroty a toto je verzia, ktorá poteší pravdepodobne všetky hladné žalúdky. Veď kombináciou ryže a pečeného mäsa nie je čo pokaziť.

Na šampiňónovú ryžu

  • 300 gšampiňóny

  • 1 ksšalotka

  • 60 gmaslo

  • 400 gryža

  • soľ

  • 200 mlbiele víno

  • 400 mlkurací vývar

Na pečené kura

  • 4 kskuracie prsia supreme

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • olivový olej

Na dokončenie

  • hladkolistý petržlen

  • 5 vetvičiekčerstvý tymián

Postup

  1. Šampiňóny nakrájame na švrťky, šalotku očistíme a nakrájame na drobno. V hrnci zohrejeme maslo a speníme na ňom šalotku. Po 2 minútach pridáme šampiňóny. Spoločne restujeme ešte 5 minút, potom pridáme ryžu, soľ, premiešame a zalejeme vínom a vývarom.

  2. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme sprudka z každej strany asi 5 minút na olivovom oleji do zlatista. Ryžu s vývarom rozdelíme do zapekacích misiek, navrch uložíme opečené kura a všetko dáme dopiecť do vyhriatej rúry pri 150 °C na 25 minút. Pred podávaním do ryže vmiešame nasekanú petržlenovú vňať a kura posypeme tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.