Rezance s kuracím mäsom ako z čínskeho bistra

Rezance s kuracím mäsom ako z čínskeho bistra

Klasické jedlá už máte dávno zvládnuté a radi by ste sa naučili variť jedlá svetových kuchýň? Jednou z možností, ktorou začať, by mohli byť aj rezance s kuracím mäsom ako z čínskeho bistra. Budete na to samozrejme potrebovať aj lokálne ingrediencie, bez nich by však chuť jedla nebola taká ako sa očakáva.

Ingrediencie

  • 180 gkuracie prsia

  • soľ

  • 1 štipkajedlá sóda

  • 1 PLrastlinný olej na smaženie

  • 1/2 kscibuľa nakrájaná na kolieska

  • 1 ksvajce

  • 1 PLrybia omáčka

  • 80 gmrkva nakrájaná na tenké rezance

  • 1 hrsťsójové klíčky

  • 50 gbambusové výhonky

  • 60 gpekinská kapusta nakrájaná na rezance

  • 150 gpšeničné ázijské rezance

Na omáčku

  • 1 a 1/2 PLrybia omáčka

  • 1 PLustricová omáčka

  • 1 ČLsezamový olej

  • 1 PLhubová sójová omáčka

Na dokončenie

  • restovaná cibuľa

  • hráškové výhonky

  • 1 ksjarná cibuľka

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance, ktoré mierne osolíme, zmiešame so sódou a olejom a necháme ho odpočívať. Medzitým uvaríme rezance podľa návodu a precedíme ich.

  2. Zoberieme si hrubostennú panvicu, ideálne wok panvicu, pridáme do nej lyžicu oleja a zohrejeme. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme cibuľu, prilejeme rozmiešané vajce s trochou rybej omáčky a premiešame.

  3. Potom pridáme mäso, ktoré opečieme. Prihodíme mrkvu, sójové klíčky, bambusové výhonky a pekinskú kapustu. Krátko orestujeme. Vmiešame rezance a omáčku zmiešanú zo všetkých surovín. Už nevaríme. Na tanieroch posypeme restovanou cibuľkou a ozdobíme zelenými hráškovými výhonkami a jarnou cibuľkou nakrájanou na kolieska. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Ázia
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.