Rezance s kuracím mäsom ako z čínskeho bistra
Klasické jedlá už máte dávno zvládnuté a radi by ste sa naučili variť jedlá svetových kuchýň? Jednou z možností, ktorou začať, by mohli byť aj rezance s kuracím mäsom ako z čínskeho bistra. Budete na to samozrejme potrebovať aj lokálne ingrediencie, bez nich by však chuť jedla nebola taká ako sa očakáva.
Ingrediencie
180 gkuracie prsia
soľ
1 štipkajedlá sóda
1 PLrastlinný olej na smaženie
1/2 kscibuľa nakrájaná na kolieska
1 ksvajce
1 PLrybia omáčka
80 gmrkva nakrájaná na tenké rezance
1 hrsťsójové klíčky
50 gbambusové výhonky
60 gpekinská kapusta nakrájaná na rezance
150 gpšeničné ázijské rezance
Na omáčku
1 a 1/2 PLrybia omáčka
1 PLustricová omáčka
1 ČLsezamový olej
1 PLhubová sójová omáčka
Na dokončenie
restovaná cibuľa
hráškové výhonky
1 ksjarná cibuľka
Postup
Mäso nakrájame na rezance, ktoré mierne osolíme, zmiešame so sódou a olejom a necháme ho odpočívať. Medzitým uvaríme rezance podľa návodu a precedíme ich.
Zoberieme si hrubostennú panvicu, ideálne wok panvicu, pridáme do nej lyžicu oleja a zohrejeme. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme cibuľu, prilejeme rozmiešané vajce s trochou rybej omáčky a premiešame.
Potom pridáme mäso, ktoré opečieme. Prihodíme mrkvu, sójové klíčky, bambusové výhonky a pekinskú kapustu. Krátko orestujeme. Vmiešame rezance a omáčku zmiešanú zo všetkých surovín. Už nevaríme. Na tanieroch posypeme restovanou cibuľkou a ozdobíme zelenými hráškovými výhonkami a jarnou cibuľkou nakrájanou na kolieska. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre