Rybací vývar so zeleninou a kôprom
Ryby a kôpor sú skvelá dvojica, aj preto rybací vývar so zeleninou musí obsahovať aj túto aromatickú bylinku. Naviac, tento vývar je naozaj krásne číry, plný rozmanitých druhov zeleniny a pripravený za pár minút. Ideálna zmena, ak v nedeľu netrváte iba na tradičnom vývare.
Ingrediencie
1 ksmrkva
1 kspetržlen
1 ksšalotka
1 ksstonky stonkového zeleru
fenikel (menší kúsok)
1 PLrastlinný olej
800 mlzeleninový vývar
1 PLdivoké korenie zmes
300 gtreska
1/4 zväzokkôpor
soľ
mleté čierne korenie
polievkové krutóny k servírovaniu
Postup
Mrkvu, petržlen, šalotku, zeler a fenikel očistíme a nakrájame na malé kúsky. Orestujeme ich na oleji v hrnci, zalejeme vývarom, pridáme divoké korenie, premiešame a ochutíme štipkou muškátového orieška. Varíme asi 10 minút.
Rybu nakrájame na kúsky a pridáme do hrnca, varíme približne ďalších 10 minút.
Polievku rozdelíme do tanierov a podávame s kôprom a krutónmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre