Rybací vývar so zeleninou a kôprom

Rybací vývar so zeleninou a kôprom

Ryby a kôpor sú skvelá dvojica, aj preto rybací vývar so zeleninou musí obsahovať aj túto aromatickú bylinku. Naviac, tento vývar je naozaj krásne číry, plný rozmanitých druhov zeleniny a pripravený za pár minút. Ideálna zmena, ak v nedeľu netrváte iba na tradičnom vývare.

Ingrediencie

  • 1 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 1 ksšalotka

  • 1 ksstonky stonkového zeleru

  • fenikel (menší kúsok)

  • 1 PLrastlinný olej

  • 800 mlzeleninový vývar

  • 1 PLdivoké korenie zmes

  • 300 gtreska

  • 1/4 zväzokkôpor

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • polievkové krutóny k servírovaniu

Postup

  1. Mrkvu, petržlen, šalotku, zeler a fenikel očistíme a nakrájame na malé kúsky. Orestujeme ich na oleji v hrnci, zalejeme vývarom, pridáme divoké korenie, premiešame a ochutíme štipkou muškátového orieška. Varíme asi 10 minút.

  2. Rybu nakrájame na kúsky a pridáme do hrnca, varíme približne ďalších 10 minút.

  3. Polievku rozdelíme do tanierov a podávame s kôprom a krutónmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.