Zdroj: Shutterstock
Rýchla talianska polievka Minestrone
Tradičná talianska polievka Minestrone vás zahreje a dodá vám energiu do dňa. Vyskúšajte!
Ingrediencie
2 ksmrkva
3vetvičky stropkový zeler
1 kscibuľa
3 PLolivový olej
2 PLparadajkový pretlak
1 lzeleninový vývar
400 gparadajka nakrájaná
soľ
80 gcestoviny v tvaru mušličiek
50 gkučeravý kel
100 gveľká biela varená fazuľa
čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na menšie kocky.
Cibuľu nakrájame najemno.
V hrnci rozohrejeme olivový olej a zeleninu na ňom opečieme.
Keď začne cibuľka zlatnúť, pridáme pretlak, zamiešame, zalejeme vývarom a pridáme nakrájané paradajky.
Všetko osolíme a privedieme do varu.
Cestoviny vsypeme do vriacej polievky a po 7 minútach pridáme natrhaný kučeravý kel a fazuľu.
Všetko spolu ešte asi 2 minúty povaríme, aby cestoviny úplne zmäkli.
Polievku ozdobíme bazalkou a môžeme podávať s bagetkou či bielym chlebom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre