Ryžová panvička s kuracím mäsom

Ryžová panvička s kuracím mäsom

Keď sa vám nechce tráviť dlhý čas pri varení, ryžová panvička s kuraťom bude správnou voľbou jedla. Jazmínová ryža s vínom dodá jedlu krásnu vôňu. Do pol hodinky tak máte hotový obed alebo večeru a ešte aj stihnete pripraviť jednoduchý šalát ako prílohu.

Ingrediencie

  • 300 gkuracie prsia

  • 2 PLrastlinný olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLmletá paprika

  • 300 gjasmínová ryža

  • 200 mlbiele víno

  • 200 mlkurací vývar

  • čerstvá rukola na posypanie

  • 50 gparmezán

Postup

  1. Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky. V panvici rozohrejeme olej a kuracie prsia na ňom orestujeme spoločne s nasekaným cesnakom. Zmes osolíme a okoreníme, pridáme mletú papriku a krátko orestujeme.

  2. Po chvíľke vmiešame ryžu, zalejeme vínom a vývarom. Privedieme k varu a keď sa tekutina trochu zredukuje, prikryjeme pokrievkou a pozvoľna dusíme do mäkka. Navrch ozdobíme rukolou a nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.