Smažený syr a bylinkové zemiaky

Smažený syr a bylinkové zemiaky

Čo je obľúbená klasika, ktorej odolá málokto? Predsa smažený syr v chrumkavom obale! Jedlo, ktoré nestarne, doplňte bylinkovými zemiakmi a s kľudným svedomím si doprajte poriadnu porciu tatárskej omáčky. Určite vám zlepší náladu.

Na prípravu syra

  • 500 gsyr gouda

  • 150 mlmlieko

  • 1 ksvajce

  • soľ

  • 1 PLhladká múka

  • 200 gstrúhanka

  • rastlinný olej na smaženie

Na prípravu zemiakov

  • 800 gzemiaky

  • 3 strúčikycesnaku

  • soľ

  • 1 ČLcelá rasca

  • 1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

  • 1 PLmaslo

Postup

  1. Goudu nakrájame na 4 rovnako veľké plátky. V mise zmiešame mlieko, vajce, soľ, hladkú múku a vytvoríme hladké cesto.

  2. Plátky goudy prekrojíme na trojuholníky, namočíme v cestíčku a potom obalíme v strúhanke. Postup opakujeme dvakrát, aby syr nevytiekol.

  3. Zemiaky a cesnak očistíme. Zemiaky umyjeme, nakrájame na kúsky a v osolenej vode s rascou a cesnakom uvaríme do mäkka. Bylinky nasekáme. Uvarené zemiaky precedíme, pridáme maslo, bylinky, zakryjeme pokrievkou a maslo necháme rozpustiť.

  4. Syry smažíme v rozohriatom oleji dozlatista. Podávame s bylinkovými zemiakmi a tatárskou omáčkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.