Smažený syr a bylinkové zemiaky
Čo je obľúbená klasika, ktorej odolá málokto? Predsa smažený syr v chrumkavom obale! Jedlo, ktoré nestarne, doplňte bylinkovými zemiakmi a s kľudným svedomím si doprajte poriadnu porciu tatárskej omáčky. Určite vám zlepší náladu.
Na prípravu syra
500 gsyr gouda
150 mlmlieko
1 ksvajce
soľ
1 PLhladká múka
200 gstrúhanka
rastlinný olej na smaženie
Na prípravu zemiakov
800 gzemiaky
3 strúčikycesnaku
soľ
1 ČLcelá rasca
1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať
4 vetvičkyčerstvý tymián
1 PLmaslo
Postup
Goudu nakrájame na 4 rovnako veľké plátky. V mise zmiešame mlieko, vajce, soľ, hladkú múku a vytvoríme hladké cesto.
Plátky goudy prekrojíme na trojuholníky, namočíme v cestíčku a potom obalíme v strúhanke. Postup opakujeme dvakrát, aby syr nevytiekol.
Zemiaky a cesnak očistíme. Zemiaky umyjeme, nakrájame na kúsky a v osolenej vode s rascou a cesnakom uvaríme do mäkka. Bylinky nasekáme. Uvarené zemiaky precedíme, pridáme maslo, bylinky, zakryjeme pokrievkou a maslo necháme rozpustiť.
Syry smažíme v rozohriatom oleji dozlatista. Podávame s bylinkovými zemiakmi a tatárskou omáčkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre