Syrovo-pórová polievka s mletým mäsom

Zdroj: Shutterstock

Syrovo-pórová polievka s mletým mäsom

To, že sú polievky zdravé a že parádne zahrejú, viete. To, že sa vám polievky môžu zunovať, lebo dookola pripravujete tie isté, chápeme. Nechajte sa preto inšpirovať týmito netradičnými. Budete ich milovať.

Ingrediencie

  • 3 kscibuľa menšia

  • 3 kspór

  • 1 strúčikcesnak

  • 1 lzeleninový vývar

  • 500 gbravčové mleté mäso

  • 400 gtavený syr

  • 2 PLmaslo

  • 2 PLocot

  • 1 PLsoľ

  • 1 ČLmleté čierne korenie

Postup

  1. Pór a cibuľu očistíme a nakrájame na tenké krúžky.

  2. Pripravíme si hrniec, ktorý chvíľu necháme na sucho zohriať.

  3. Na masle potom pór s cibuľou opražíme dosklovita a pridáme mäso.

  4. Ochutíme korením a všetko spolu opražíme, na záver pridáme prelisovaný cesnak a ešte chvíľu smažíme.

  5. Pridáme 1 dcl vývaru, hrniec zakryjeme pokrievkou a chvíľku podusíme.

  6. Potom prilejeme zvyšok vývaru, osolíme a počkáme, kým polievka zovrie.

  7. Necháme v nej pomaly rozpustiť tavený syr, premiešame a necháme aspoň trikrát prejsť varom. V prípade, že sa veľa vývaru odparí, podlievame vodou.

  8. Polievku odstavíme, pridáme ocot a premiešame.

Ohodnoťte recept
Polievky
Chuťovky
Bezlepkové jedlá
Mäsité jedlá
Poľsko
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.