Zdroj: Shutterstock
Syrovo-pórová polievka s mletým mäsom
To, že sú polievky zdravé a že parádne zahrejú, viete. To, že sa vám polievky môžu zunovať, lebo dookola pripravujete tie isté, chápeme. Nechajte sa preto inšpirovať týmito netradičnými. Budete ich milovať.
Ingrediencie
3 kscibuľa menšia
3 kspór
1 strúčikcesnak
1 lzeleninový vývar
500 gbravčové mleté mäso
400 gtavený syr
2 PLmaslo
2 PLocot
1 PLsoľ
1 ČLmleté čierne korenie
Postup
Pór a cibuľu očistíme a nakrájame na tenké krúžky.
Pripravíme si hrniec, ktorý chvíľu necháme na sucho zohriať.
Na masle potom pór s cibuľou opražíme dosklovita a pridáme mäso.
Ochutíme korením a všetko spolu opražíme, na záver pridáme prelisovaný cesnak a ešte chvíľu smažíme.
Pridáme 1 dcl vývaru, hrniec zakryjeme pokrievkou a chvíľku podusíme.
Potom prilejeme zvyšok vývaru, osolíme a počkáme, kým polievka zovrie.
Necháme v nej pomaly rozpustiť tavený syr, premiešame a necháme aspoň trikrát prejsť varom. V prípade, že sa veľa vývaru odparí, podlievame vodou.
Polievku odstavíme, pridáme ocot a premiešame.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre