Avokádová nátierka so strateným vajíčkom
Zelená a žltá farba dokážu rozžiariť akýkoľvek pokrm. Vyskúšajte si pripraviť avokádovú nátierku so strateným vajíčkom a získate nielen pestré, ale najmä chutné jedlo na raňajky alebo večeru. Môžete si nátierku pripraviť aj vopred, ale najlepšie je konzumovať ju čerstvú, pretože inak môže zhnednúť.
Ingrediencie
2 ksavokádo
100 gčervená paprika
100 gčerstvý syr
soľ
mleté čierne korenie
1 kslimetka
4 ks(veľké krajce) chlieb
4 ksvajcia
1 PLocot
rukola na ozdobenie
1 ksčervená cibuľa na ozdobenie
1 ksjarná cibuľka na ozdobenie
Postup
Avokáda prepolíme, vyberieme kôstky a pomocou lyžice vydlabeme dužinu. Vložíme ju do misky so studenou vodou, aby nezhnedla.
Cibuľu, jarnú cibuľu a papriku nakrájame na drobné kocky. Avokádovú dužinu vyberieme z vody, dáme ju do čistej misky a pomocou lyžice ju roztlačíme. Pridáme rozdrobený čerstvý syr a nakrájanú zeleninu. Všetko dochutíme soľou, korením, limetkovou šťavou a premiešame.
Plátky chleba opečieme na grilovacej panvici alebo obyčajnej panvici nasucho.
Do stredne veľkého hrnca nalejeme vodu a privedieme ju k varu. Pridáme lyžicu octu a plameň stiahneme na stredný stupeň. Do hrnca vložíme naberačku, naberieme do nej vodu a vyklepneme do nej vajce. Potom naberačku aj s vajcom ponoríme do vody a varíme niekoľko minút, pokým so vajce nezačne zrážať. Hotové stratené vajce vyberieme z horúcej vody a vložíme ho na chvíľku do studenej vody. Potom ho vyberieme a necháme odkvapkať. Rovnakým spôsobom pripravíme aj zvyšné vajcia.
Na plátky chleba rozdelíme nátierku, navrch položíme vajcia a môžeme ozdobiť kolieskami cibule, nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou a rukolou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre