Ázijská polievka s plnenými knedličkami
Milovníci ázijskej kuchyne nájdu v tejto polievke všetko, čo charakterizuje štýl gastronómie na Ďalekom východe. Nebude núdza o typické wonton knedličky plnené mäsom a krevetami, ani o chute korenín a štipľavého chilli v kombinácii so šalátom pak choi a mrkvou. Ochutnajte a rozvíjajte si znalosti iných národných kuchýň.
Ingrediencie
150 gbravčové mleté mäso
80 glúpané krevety
1 PLrybia omáčka
1 ČLškrob
mleté čierne korenie
cesto na knedličky Won ton (niekoľko plátkov)
sezamový olej na restovanie
2 strúčikycesnaku
2 cmčerstvý zázvor
1000 mlkurací vývar
2 PLsójová omáčka
3 ksjarná cibuľka
1 ksmrkva
1 ksšalát pak choi
Postup
V mise zmiešame mleté mäso s nasekanými krevetami, rybou omáčkou, škrobom a korením. Dôkladne premiešame a dáme do chladničky.
Do každého plátku cesta na knedličky vložíme lyžičku z náplne. Rohy prehneme cez plnku a ľahko zatočíme.
Na rozohriatom oleji speníme na plátky nakrájaný cesnak a zázvor. Po chvíľke zalejeme vývarom, privedieme k varu a ochutíme sójovou omáčkou. Do polievky vložíme knedličky a varíme ich asi 8 minút.
Ku koncu varenia pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, plátky mrkvy, prekrojené listy šalátu pak choi a nakrájané chilli papričky podľa chuti. Pri podávaní môžeme ozdobiť napríklad klíčkami, koriandrom, chilli vločkami a limetkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre