Ázijské bravčové rezance s fazuľkami a ryžou

Ázijské bravčové rezance s fazuľkami a ryžou

Kto má rád rýchle jedlá z ázijskej kuchyne, ten sa nebude vedieť dočkať, kým ochutná bravčové rezance s fazuľkami a ryžou. Toto jedlo vás poteší rýchlo prípravou, ale aj tým, že nebudete potrebovať siahodlhý zoznam ingrediencií. Najmä špeciálne ázijské omáčky a koreniny nie je až také ľahké zohnať na poslednú chvíľu a s tým sa v tomto prípade nemusíte trápiť.

Ingrediencie

  • 240 gjazmínová ryža

  • soľ

  • 2 cmčerstvý zázvor

  • 2 strúčikycesnaku

  • 300 g(struky) zelená fazuľka

  • 400 gbravčové karé

  • mleté čierne korenie

  • olej

  • 20 gopražené sezamové semienka

  • 200 mlteriyaki omáčka

  • hráškové výhonky na ozdobenie

  • pikantná sriracha omáčka

Postup

  1. V hrnci zmiešame 500 ml vody, ryžu a 1 lyžičku soli. Privedieme k varu na prudkom ohni. Znížime ho na minimum, prikryjeme a varíme, pokým ryža nezmäkne a voda sa nevstrebe, asi 15 minút. Odstavíme a necháme prikryté.

  2. Olúpeme a na drobno nasekáme cesnak a zázvor. Zeleným fazuľkám odrežeme konce a nakrájame ich priečne asi na 5 cm dlhé kúsky. Mäso očistíme od blán, osušíme a nakrájame na tenké pásiky, ktoré osolíme a okoreníme.

  3. Vo veľkej panvici rozohrejeme 1 lyžicu oleja na strednom ohni. Pridáme zelené fazuľky, dochutíme štipkou soli a korenia. Za občasného miešania opekáme 3 až 4 minúty, pokým fazuľky nezmäknú a miestami nezhnednú. Preložíme na tanier.

  4. V rovnakej panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja na strednom ohni. Vsypeme mäso a opekáme ho bez miešania, pokým nebude z jednej strany dobre opečené, asi 3 minúty. Premiešame a pokračujeme v restovaní, aby sa mäso prepieklo, čo trvá asi 2 minúty. Vmiešame nasekaný zázvor a cesnak, opekáme, kým nezískajú zlatistú farbu, asi 30 sekúnd. Pridáme omáčku teriyaki omáčku a 100 ml vody. Všetko premiešame.

  5. Do panvice pridáme zelené fazuľky a polovicu sezamových semienok. Varíme, pokým sa fazuľky neprehrejú, asi 1 minútu. Podľa potreby doladíme soľou a korením.

  6. Ryžu premiešame vidličkou a rozdelíme na taniere. Na ne naložíme zmes mäsa s fazuľkami, Ozdobíme zvyšnými sezamovými semienkami a hráškovými výhonkami. Nakoniec pokvapkáme sriracha omáčkou podľa chuti. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Ázia
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.