Čučoriedkové kocky s krémom a mrveničkou
Čučoriedkové kocky s krémom a mrveničkou sú presne tým dezertom, pri ktorom si slastne povzdychnete. Je jemný, lahodný, šťavnatý a na povrchu aj chrumkavý a zároveň intenzívne ovocný, jednoducho má všetko, čo očakávate.
Na cesto
240 ghladká múka
1 ČLkypriaci prášok
1 štipkasoľ
1 štipkasoľ
180 gkrupicový cukor
160 gmaslo
1 ksvajce
tuk na vymazanie
polohrubá múka na vysypanie
Na krém
300 gkyslá smotana
2 ksvajcia
150 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
50 ghladká múka
500 gčučoriedky
práškový cukor na posypanie
Postup
Formu s rozmermi 24x24 cm vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Hladkú múku preosejeme s kypriacim práškom, zmiešame so soľou a cukrom. Pridáme maslo nakrájané na kúsky a prepracujeme na sypkú mrveničku.
Odoberieme z nej jednu štvrtinu a odložíme ju na bok. Do zvyšnej mrveničky zapracujeme vajce a vzniknuté cesto natlačíme na dno pripravenej formy. Dáme asi na 30 minút do chladničky odležať.
Kyslú smotanu rozmiešame s vajcami, práškovým a vanilkovým cukrom a hladkou múkou. Vymiešame na hladký krém, nalejeme ho na povrch cesta vo forme, rozložíme na neho čučoriedky a posypeme ich odloženou mrveničkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom nakrájame na kocky. Pred podávaním podľa chuti pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre