Malinové kocky s čokoládou
Máte doma prebytok čerstvých malín a chcete si pripraviť svieži dezert? Vyskúšajte malinové kocky s čokoládou, ktoré sú vnútri šťavnaté a jemné a na povrchu chrumkavé vďaka stuhnutej čokoláde. Rozmaznajte si chuťové poháriky, nebudete to ľutovať.
Na korpus
200 g(cca 7 ks) bielky
180 gkrupicový cukor
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
180 gpolohrubá múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
50 gstrúhaný kokos
Na malinové želé
100 gmalinový džem
15 gželatína
100 gkrupicový cukor
400 gmaliny
Na dokončenie
200 gčokoládová poleva
lyofilizované maliny na posypanie
Postup
Bielky ušľaháme za postupného pridávania cukru a citrónovej šťavy na pevný sneh. Potom vmiešame múku s kypriacim práškom a kokosom. Hotové cesto naplníme do formy s rozmermi 25x25 cm.
Pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť vo forme. Potom potrieme povrch džemom. Želatínu dáme do 200 ml studenej vody a za stáleho miešania privedieme takmer k varu.
Želatínu necháme vychladnúť na izbovú teplotu, vmiešame cukor a maliny. Potom želatínu nalejeme na korpus s džemom.
Uložíme do chladničky najmenej na 6 hodín stuhnúť, odstránime formu a nakrájame na kocky 5x5 cm.
Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a rezy do nej postupne namáčame. Povrch posypeme lyofilizovanými malinami.
Zvyšnú čokoládu naplníme do papierového kornútku a kocky ňou ozdobíme, necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre