Malinové kocky s čokoládou

Malinové kocky s čokoládou

Máte doma prebytok čerstvých malín a chcete si pripraviť svieži dezert? Vyskúšajte malinové kocky s čokoládou, ktoré sú vnútri šťavnaté a jemné a na povrchu chrumkavé vďaka stuhnutej čokoláde. Rozmaznajte si chuťové poháriky, nebudete to ľutovať.

Na korpus

  • 200 g(cca 7 ks) bielky

  • 180 gkrupicový cukor

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • 180 gpolohrubá múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 50 gstrúhaný kokos

Na malinové želé

  • 100 gmalinový džem

  • 15 gželatína

  • 100 gkrupicový cukor

  • 400 gmaliny

Na dokončenie

  • 200 gčokoládová poleva

  • lyofilizované maliny na posypanie

Postup

  1. Bielky ušľaháme za postupného pridávania cukru a citrónovej šťavy na pevný sneh. Potom vmiešame múku s kypriacim práškom a kokosom. Hotové cesto naplníme do formy s rozmermi 25x25 cm.

  2. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť vo forme. Potom potrieme povrch džemom. Želatínu dáme do 200 ml studenej vody a za stáleho miešania privedieme takmer k varu.

  3. Želatínu necháme vychladnúť na izbovú teplotu, vmiešame cukor a maliny. Potom želatínu nalejeme na korpus s džemom.

  4. Uložíme do chladničky najmenej na 6 hodín stuhnúť, odstránime formu a nakrájame na kocky 5x5 cm.

  5. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a rezy do nej postupne namáčame. Povrch posypeme lyofilizovanými malinami.

  6. Zvyšnú čokoládu naplníme do papierového kornútku a kocky ňou ozdobíme, necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Dezerty
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.