Zeleninové placky s tvarohovým dipom

Zeleninové placky s tvarohovým dipom

Vyskúšajte lahodné zeleninové placky s tvarohovým dipom. Prinesú vám do jedálnička bohaté množstvo zeleniny a skvelú chuť. Najlepšie chutia namáčané do dipu, v ktorom nechýba rukola ani pažítka.

Na zeleninové placky

  • 200 gmrkva

  • 250 gzemiaky

  • 200 gkaleráb

  • 200 gkapusta

  • 2 ksvajcia

  • 100 ghladká múka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • (vetvičky) čerstvý tymián

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • olej na smaženie

Na tvarohový dip

  • 1 zväzokčerstvá rukola

  • 1 zväzokčerstvá pažítka

  • 250 gtvaroh

  • 100 mlmlieko

Postup

  1. Zeleninu umyjeme. Mrkvu, zemiaky a kaleráby olúpeme, kapustu očistíme. Na hrubom strúhadle zeleninu nastrúhame. Do misy pridáme vajcia, zmiešame ich s múkou a nastrúhanou zeleninou. Zmes osolíme, okoreníme a ochutíme nasekaným tymiánom. Olúpeme cibuľu a 2 strúčiky cesnaku, oboje nadrobno nakrájame a vmiešame do zeleninovej zmesi.

  2. Na panvici rozohrejeme olej. Na jednu placku použijeme štyri lyžice zeleninovej zmesi, ktorú na panvici lyžicou uhladíme. Placky opekáme po oboch stranách asi 3 minúty. Osušíme ich kuchynskou papierovou utierkou a udržujeme v teple.

  3. Rukolu a pažítku umyjeme. Olúpeme jeden strúčik cesnaku a nadrobno ho nakrájame, rovnako ako polovicu rukoly a pažítky. V mise rozmiešame tvaroh s mliekom, pridáme rukolu, pažítku, cesnak, soľ a korenie. Placky posypeme zvyšnou polovicou rukoly a podávame s tvarohovým dipom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.