Zeleninové placky s tvarohovým dipom
Vyskúšajte lahodné zeleninové placky s tvarohovým dipom. Prinesú vám do jedálnička bohaté množstvo zeleniny a skvelú chuť. Najlepšie chutia namáčané do dipu, v ktorom nechýba rukola ani pažítka.
Na zeleninové placky
200 gmrkva
250 gzemiaky
200 gkaleráb
200 gkapusta
2 ksvajcia
100 ghladká múka
soľ
mleté čierne korenie
(vetvičky) čerstvý tymián
1 ksčervená cibuľa
3 strúčikycesnaku
olej na smaženie
Na tvarohový dip
1 zväzokčerstvá rukola
1 zväzokčerstvá pažítka
250 gtvaroh
100 mlmlieko
Postup
Zeleninu umyjeme. Mrkvu, zemiaky a kaleráby olúpeme, kapustu očistíme. Na hrubom strúhadle zeleninu nastrúhame. Do misy pridáme vajcia, zmiešame ich s múkou a nastrúhanou zeleninou. Zmes osolíme, okoreníme a ochutíme nasekaným tymiánom. Olúpeme cibuľu a 2 strúčiky cesnaku, oboje nadrobno nakrájame a vmiešame do zeleninovej zmesi.
Na panvici rozohrejeme olej. Na jednu placku použijeme štyri lyžice zeleninovej zmesi, ktorú na panvici lyžicou uhladíme. Placky opekáme po oboch stranách asi 3 minúty. Osušíme ich kuchynskou papierovou utierkou a udržujeme v teple.
Rukolu a pažítku umyjeme. Olúpeme jeden strúčik cesnaku a nadrobno ho nakrájame, rovnako ako polovicu rukoly a pažítky. V mise rozmiešame tvaroh s mliekom, pridáme rukolu, pažítku, cesnak, soľ a korenie. Placky posypeme zvyšnou polovicou rukoly a podávame s tvarohovým dipom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre