Bábovka s brusnicovou polevou

Bábovka s brusnicovou polevou

Bábovka s brusnicovou polevou je pripravená s láskou a plná chutí. Vyzerá dokonale a k jej vysokej úrovni prispieva aj griotka, bez ktorej by to nebolo úplne ono. Odporúčame ju preto pri pečení nevynechať, ale ak nemáte inú možnosť, použite napríklad rum.

Na cesto

  • 150 gsušené brusnice

  • 50 mlgriotka

  • 3 ksvajcia

  • 1 štipkasoľ

  • 170 gkrupicový cukor

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 100 mlrastlinný olej

  • 300 gpolohrubá múka

  • 3 ČLkypriaci prášok do pečiva

Na polevu

  • 1 PLmaslo

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 1 PLbrusnicový džem

  • 100 gpreosiaty práškový cukor

  • brusnice na ozdobenie

Postup

  1. Brusnice namočíme do griotky a odložíme na bok. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky so štipkou soli a tretinou cukru vyšľaháme na sneh.

  2. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevnú hmotu, pridáme tvaroh a olej, vyšľaháme a nakoniec primiešame brusnice aj s griotkou. Múku premiešame s kypriacim práškom a po častiach pridávame postupne tvarohovú penu a sneh, zakončíme snehom.

  3. Cestom naplníme formu na bábovku, ktorú hrubo vymažeme maslom. Pečieme v predhriatej rúre pri 165 °C asi 60 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme.

  4. Maslo rozpustíme. Citrónovú šťavu premiešame s džemom a preosiatym cukrom, primiešame maslo a utreme na hladkú polevu, ktorou prelejeme povrch bábovky. Ozdobíme brusnicami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.