Bábovka s lieskovo-orieškovým krémom je dobrota odsúdená na úspech. Zachutí deťom aj dospelým a nikomu nebude stačiť jeden kúsok. Vláčne cesto s vrstvou nátierky budete pripravovať pravidelne a možno aj v dvoch formách, aby sa z nej ušlo naozaj každému. Skvelá maškrta nemusí byť vôbec zložitá.
maslo na vymazanie formy
hrubá múka na vysypanie formy
90 glieskovo-oriešková nátierka s kakaom
4 PLplnotučné mlieko
350 gpolohrubá múka
200 gkrupicový cukor
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
125 mlslnečnicový olej
250 mlplnotučné mlieko
2 ksvajcia
80 gpráškový cukor
20 gkakao
2 PLmlieko
nasekaná čokoláda na polevu
Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou. Nátierku zmiešame s mliekom.
V mise premiešame sypké suroviny. V inej mise zmiešame olej s mliekom a rozšľahanými vajcami, primiešame k sypkým surovinám a rozmiešame na cesto.
Do pripravenej formy nalejeme polovicu svetlého cesta a naň nalejeme lieskovo-orieškový krém. Nožom premiešame a dolejeme zvyšné cesto. Pečieme pri 170 °C asi 50 minút. Po upečení vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Cukor s kakaom preosejeme a postupne primiešame mlieko. Pripravenú polevu vylejeme na vychladnutú bábovku a posypeme nasekanou čokoládou. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.