Bábovka s lieskovo-orieškovým krémom

Bábovka s lieskovo-orieškovým krémom

Bábovka s lieskovo-orieškovým krémom je dobrota odsúdená na úspech. Zachutí deťom aj dospelým a nikomu nebude stačiť jeden kúsok. Vláčne cesto s vrstvou nátierky budete pripravovať pravidelne a možno aj v dvoch formách, aby sa z nej ušlo naozaj každému. Skvelá maškrta nemusí byť vôbec zložitá.

Ingrediencie

  • maslo na vymazanie formy

  • hrubá múka na vysypanie formy

  • 90 glieskovo-oriešková nátierka s kakaom

  • 4 PLplnotučné mlieko

Na cesto

  • 350 gpolohrubá múka

  • 200 gkrupicový cukor

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 125 mlslnečnicový olej

  • 250 mlplnotučné mlieko

  • 2 ksvajcia

Na polevu

  • 80 gpráškový cukor

  • 20 gkakao

  • 2 PLmlieko

  • nasekaná čokoláda na polevu

Postup

  1. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou. Nátierku zmiešame s mliekom.

  2. V mise premiešame sypké suroviny. V inej mise zmiešame olej s mliekom a rozšľahanými vajcami, primiešame k sypkým surovinám a rozmiešame na cesto.

  3. Do pripravenej formy nalejeme polovicu svetlého cesta a naň nalejeme lieskovo-orieškový krém. Nožom premiešame a dolejeme zvyšné cesto. Pečieme pri 170 °C asi 50 minút. Po upečení vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.

  4. Cukor s kakaom preosejeme a postupne primiešame mlieko. Pripravenú polevu vylejeme na vychladnutú bábovku a posypeme nasekanou čokoládou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.