Batatové kari s arašidmi

Batatové kari s arašidmi

Milovníci zeleninových a korenených jedál si určite prídu na svoje, pretože batatové kari s arašidmi je dokonalou pochúťkou pre celú rodinu. Je to jedlo plné zeleniny, výživných látok a dokáže zasýtiť na dlhé hodiny vďaka vysokému obsahu vlákniny. Ak si chcete doma pripraviť nejaké jedlo z indickej kuchyne, začnite práve týmto kari.

Ingrediencie

  • 1 PLkokosový olej

  • 1 ksna jemno nasekaná cibuľa

  • 2 strúčikyprelisovaného cesnaku

  • 2 cmčerstvý zázvor

  • 3 PLkari pasta

  • 1 PLarašidové maslo

  • 500 golúpané a na kocky nakrájané bataty

  • 400 mlkokosové mlieko

  • 200 gbaby špenát

  • 1 kslimetka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • opražené arašidy na ozdobenie

Postup

  1. V hrnci na strednom plameni rozohrejeme olej, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a 5 minút restujeme. Pridáme cesnak so zázvorom a znovu krátko orestujeme.

  2. Do zmesi vmiešame kari pastu, arašidové maslo, bataty, kokosové mlieko a 200 ml vody.

  3. Na miernom ohni varíme približne 30 minút alebo pokým nie sú bataty mäkké. Nakoniec vmiešame špenát, dochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením.

  4. Podávame napríklad s varenou ryžou a posypeme na hrubo nasekanými arašidmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
India
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.