Batatové kari s arašidmi
Milovníci zeleninových a korenených jedál si určite prídu na svoje, pretože batatové kari s arašidmi je dokonalou pochúťkou pre celú rodinu. Je to jedlo plné zeleniny, výživných látok a dokáže zasýtiť na dlhé hodiny vďaka vysokému obsahu vlákniny. Ak si chcete doma pripraviť nejaké jedlo z indickej kuchyne, začnite práve týmto kari.
Ingrediencie
1 PLkokosový olej
1 ksna jemno nasekaná cibuľa
2 strúčikyprelisovaného cesnaku
2 cmčerstvý zázvor
3 PLkari pasta
1 PLarašidové maslo
500 golúpané a na kocky nakrájané bataty
400 mlkokosové mlieko
200 gbaby špenát
1 kslimetka
soľ
mleté čierne korenie
opražené arašidy na ozdobenie
Postup
V hrnci na strednom plameni rozohrejeme olej, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a 5 minút restujeme. Pridáme cesnak so zázvorom a znovu krátko orestujeme.
Do zmesi vmiešame kari pastu, arašidové maslo, bataty, kokosové mlieko a 200 ml vody.
Na miernom ohni varíme približne 30 minút alebo pokým nie sú bataty mäkké. Nakoniec vmiešame špenát, dochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením.
Podávame napríklad s varenou ryžou a posypeme na hrubo nasekanými arašidmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre