Batátovo-hrušková krémová polievka

Batátovo-hrušková krémová polievka

Hovorí sa, že oči jedia ako prvé a preto je vždy vítané, ak jedlo vyzerá naozaj lákavo. Batátovo-hrušková krémová polievka je dokonale hustá aj bez štipky múky alebo kvapky smotany a o jej vzhľade sa môžete presvedčiť sami. Ak vás nenaláka on, tak už potom nevieme, čo by ste uvítali radšej. Rozhodne ju vyskúšajte, táto chuť vám počas jesene nesmie chýbať.

Ingrediencie

  • 2 ksbataty

  • 2 kshruška

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)

  • 1 štipkamuškátový oriešok

  • citrónová šťava na dochutenie

  • kyslá smotana na ozdobenie

  • tekvicové semienka na ozdobenie

Postup

  1. Batáty a hrušky očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a krátko orestujeme. Pridáme batáty s hruškami a niekoľko minút spoločne restujeme.

  2. Zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme, okoreníme, pridáme tymián a približne 20 minút varíme do zmäknutia.

  3. Na záver polievku rozmixujeme do hladka, okoreníme muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Podávame ozdobené kyslou smotanou a nasucho opraženými tekvicovými semienkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.