Batátovo-hrušková krémová polievka
Hovorí sa, že oči jedia ako prvé a preto je vždy vítané, ak jedlo vyzerá naozaj lákavo. Batátovo-hrušková krémová polievka je dokonale hustá aj bez štipky múky alebo kvapky smotany a o jej vzhľade sa môžete presvedčiť sami. Ak vás nenaláka on, tak už potom nevieme, čo by ste uvítali radšej. Rozhodne ju vyskúšajte, táto chuť vám počas jesene nesmie chýbať.
Ingrediencie
2 ksbataty
2 kshruška
2 PLolivový olej
1 kscibuľa
1000 mlzeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)
1 štipkamuškátový oriešok
citrónová šťava na dochutenie
kyslá smotana na ozdobenie
tekvicové semienka na ozdobenie
Postup
Batáty a hrušky očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a krátko orestujeme. Pridáme batáty s hruškami a niekoľko minút spoločne restujeme.
Zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme, okoreníme, pridáme tymián a približne 20 minút varíme do zmäknutia.
Na záver polievku rozmixujeme do hladka, okoreníme muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Podávame ozdobené kyslou smotanou a nasucho opraženými tekvicovými semienkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre