Bažantie stehná na víne

Bažantie stehná na víne

Divinové recepty väčšinou nie sú zložité, aj keď majú dlhšiu dobu prípravy. Zvyčajne potrebujú pridať najmä výraznú chuť korenín, aby vynikla chuť ich mäsa. Vyskúšajte napríklad tieto nenáročné bažantie stehná na víne, ktoré môžete pokojne zaradiť aj do sviatočného menu.

Ingrediencie

  • 4 ksbažantie stehno

  • soľ

  • celé čierne korenie

  • nové korenie

  • bobkový list

  • rozmarín

  • 500 mlčervené víno

  • 50 gmaslo

  • 50 gslanina

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksčervené jablká

  • 500 mlvývar

Postup

  1. Stehná očistíme, osolíme, pridáme celé korenie, nové korenie, bobkový list a nasekaný rozmarín. Zalejeme vínom a necháme marinovať do druhého dňa.

  2. Na druhý deň preložíme všetko do pekáča aj so šťavou. Pridáme plátky masla, kúsky slaniny, nahrubo nakrájanú cibuľu a nakrájané jablká. Podlejeme vývarom.

  3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 90 minút. Priebežne polievame výpekom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.