Bažantie stehná na víne
Divinové recepty väčšinou nie sú zložité, aj keď majú dlhšiu dobu prípravy. Zvyčajne potrebujú pridať najmä výraznú chuť korenín, aby vynikla chuť ich mäsa. Vyskúšajte napríklad tieto nenáročné bažantie stehná na víne, ktoré môžete pokojne zaradiť aj do sviatočného menu.
Ingrediencie
4 ksbažantie stehno
soľ
celé čierne korenie
nové korenie
bobkový list
rozmarín
500 mlčervené víno
50 gmaslo
50 gslanina
1 kscibuľa
2 ksčervené jablká
500 mlvývar
Postup
Stehná očistíme, osolíme, pridáme celé korenie, nové korenie, bobkový list a nasekaný rozmarín. Zalejeme vínom a necháme marinovať do druhého dňa.
Na druhý deň preložíme všetko do pekáča aj so šťavou. Pridáme plátky masla, kúsky slaniny, nahrubo nakrájanú cibuľu a nakrájané jablká. Podlejeme vývarom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 90 minút. Priebežne polievame výpekom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre