Belgické zemiakové hranolky s majonézou
Belgické zemiakové hranolky s majonézou môžete podávať s rôznymi druhmi príloh. Podstatný je však spôsob ich výroby, ako aj fakt, že ich môžete predpripraviť vopred a použiť na druhý deň alebo ich rovno zamraziť. Keď ich však raz vyskúšate, k iným sa už nevrátite. Sú chrumkavé a chutia perfektne.
Na zemiakové hranolky
1 a 1/2 kgzemiaky (varný typ C)
rastlinný olej na smaženie
morská soľ
Na dokončenie
150 gcheddar syr
papričky jalapeños podľa chuti
6 plátkovslanina
150 gmajonéza
Postup
Zemiaky nakrájame na hrubšie hranolky aj so šupkou (je to možné aj bez šupky). Vložíme ich do ľadovej vody a necháme aspoň 120 minút lúhovať. Potom ich vyberieme a dobre osušíme utierkou. Hranolky ponoríme do oleja rozohriateho na 120 °C a smažíme tak dlho, pokým nebudú mäkké. Potom ich vyberieme na tanier alebo na plech a necháme vychladnúť.
Takto predpečené hranolky môžeme skladovať v chladničke do druhého dňa alebo ich môžeme zamraziť na dlhšiu dobu. Následne rozohrejeme olej na 170 °C a hranolky usmažíme do zlatista. Preložíme ich na papierovú utierku, aby odkvapkal prebytočný tuk. Osolíme a podávame napríklad posypané cheddarom, jalapeños, chrumkavou opečenou slaninou a poliate majonézou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre