Belgické zemiakové hranolky s majonézou

Belgické zemiakové hranolky s majonézou

Belgické zemiakové hranolky s majonézou môžete podávať s rôznymi druhmi príloh. Podstatný je však spôsob ich výroby, ako aj fakt, že ich môžete predpripraviť vopred a použiť na druhý deň alebo ich rovno zamraziť. Keď ich však raz vyskúšate, k iným sa už nevrátite. Sú chrumkavé a chutia perfektne.

Na zemiakové hranolky

  • 1 a 1/2 kgzemiaky (varný typ C)

  • rastlinný olej na smaženie

  • morská soľ

Na dokončenie

  • 150 gcheddar syr

  • papričky jalapeños podľa chuti

  • 6 plátkovslanina

  • 150 gmajonéza

Postup

  1. Zemiaky nakrájame na hrubšie hranolky aj so šupkou (je to možné aj bez šupky). Vložíme ich do ľadovej vody a necháme aspoň 120 minút lúhovať. Potom ich vyberieme a dobre osušíme utierkou. Hranolky ponoríme do oleja rozohriateho na 120 °C a smažíme tak dlho, pokým nebudú mäkké. Potom ich vyberieme na tanier alebo na plech a necháme vychladnúť.

  2. Takto predpečené hranolky môžeme skladovať v chladničke do druhého dňa alebo ich môžeme zamraziť na dlhšiu dobu. Následne rozohrejeme olej na 170 °C a hranolky usmažíme do zlatista. Preložíme ich na papierovú utierku, aby odkvapkal prebytočný tuk. Osolíme a podávame napríklad posypané cheddarom, jalapeños, chrumkavou opečenou slaninou a poliate majonézou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Chuťovky
Belgicko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.