Bezlepková maková torta
Bezlepková maková torta je ideálny recept pre všetkých s bezlepkovou diétou. K nadýchanému cestu sa perfektne hodí malinová plnka a našľahaný smotanový krém s tvarohom, mascarpone a bielou čokoládou. Možno vyzerá táto torta komplikovane, opak je pravdou. Je to celkom jednoduchý recept s osviežujúcim výsledkom.
Na cesto
8 ksvajcia
150 gtrstinový cukor
1 ksvanilkový cukor
130 gmak mletý
130 gbezlepková múka
1 kskypriaci prášok do pečiva
50 mlrastlinný olej
rastlinný tuk na vymazanie formy
bezlepková múka na vysypanie formy
Na malinovú náplň
200 gmaliny (čerstvé alebo mrazené)
20 gmalinový pudingový prášok
2 PLmed
Na krém
500 gmäkký tvaroh
250 gmascarpone
100 gbiela čokoláda
200 ml40 % smotana na šľahanie
Na dokončenie
ovocie na ozdobenie
lyofilizované maliny na posypanie
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a 4 lyžicami horúcej vody do hustej peny. Potom vmiešame mak, múku s kypriacim práškom a olej. Zľahka premiešame a cestom naplníme tortovú formu s priemerom 26 cm, vymazanú tukom a vysypanú bezlepkovou múkou.
Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme, vodorovne prekrojíme na 3 diely.
Maliny rozvaríme a vmiešame do nich pudingový prášok rozmiešaný v 50 ml vody. Povaríme 2 minúty, ochutíme medom a rozdelíme na dva diely. Rozotrieme na dva korpusy a necháme vychladnúť.
Tvaroh zmiešame s mascarpone a rozpustenou bielou čokoládou. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a vmiešame ju do náplne. Náplň rozotrieme na 3 korpusy a zložíme ich na seba. Povrch a strany uhladíme. Ozdobíme ovocím a posypeme drvenými malinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre