Bezlepkový chlieb

Bezlepkový chlieb

Upečte si bezlepkový chlieb, na ktorom si pochutí celá rodina bez ohľadu na to, či je alebo nie je alergická na lepok. Chlebík je nadýchaný, mäkký a prirodzene trochu tmavší. Chutí skvele, s nátierkou alebo samotný, to je vlastne jedno. Najlepší je čerstvý.

Ingrediencie

  • 2 PLrozpustná vláknina Psyllium

  • 2 ČLsoľ

  • 1 ČLkrupicový cukor

  • 6 PLrastlinný olej

  • 250 gmúka Jizerka

  • 100 gpohánková múka

  • 150 gtapioková múka

  • 1 baleniesušené droždie

  • 50 gľanové semienka

  • 60 gslnečnicové semienka

Postup

  1. Psyllium namočíme na pár hodín do 500 ml vody, potom všetky suroviny zmiešame a vypracujeme nelepivé vláčne cesto, ktoré necháme asi 45 minút kysnúť v ošatke na chlieb. Po prvom kysnutí cesto prepracujeme, necháme 30 minút odpočívať a znova trocha nakysnúť.

  2. Do spodnej časti rúry dáme hlbší plech, na ktorý trikrát počas pečenia striekneme vodu, aby bola kôrka chleba mäkká. Do stredu rúry si dáme predhriať plech. Na rozpálený plech potom preložíme chlieb a pečieme ho pri 220 °C asi 5 minút v predhriatej rúre. Potom teplotu znížime na 175 °C a dopekáme asi 60 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Večera
Prílohy
Bezlepkové jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.