Bezlepkový chlieb
Upečte si bezlepkový chlieb, na ktorom si pochutí celá rodina bez ohľadu na to, či je alebo nie je alergická na lepok. Chlebík je nadýchaný, mäkký a prirodzene trochu tmavší. Chutí skvele, s nátierkou alebo samotný, to je vlastne jedno. Najlepší je čerstvý.
Ingrediencie
2 PLrozpustná vláknina Psyllium
2 ČLsoľ
1 ČLkrupicový cukor
6 PLrastlinný olej
250 gmúka Jizerka
100 gpohánková múka
150 gtapioková múka
1 baleniesušené droždie
50 gľanové semienka
60 gslnečnicové semienka
Postup
Psyllium namočíme na pár hodín do 500 ml vody, potom všetky suroviny zmiešame a vypracujeme nelepivé vláčne cesto, ktoré necháme asi 45 minút kysnúť v ošatke na chlieb. Po prvom kysnutí cesto prepracujeme, necháme 30 minút odpočívať a znova trocha nakysnúť.
Do spodnej časti rúry dáme hlbší plech, na ktorý trikrát počas pečenia striekneme vodu, aby bola kôrka chleba mäkká. Do stredu rúry si dáme predhriať plech. Na rozpálený plech potom preložíme chlieb a pečieme ho pri 220 °C asi 5 minút v predhriatej rúre. Potom teplotu znížime na 175 °C a dopekáme asi 60 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre