Bravčová panenka so šošovicou a šampiňónmi
Bude to osviežujúca zmena so sýtym výsledkom. Bravčová panenka so šošovicou a šampiňónmi v tomto recepte nájde ideálnych partnerov v podobe strukovín a krúp. Najdôležitejšou časťou celého jedla bude správna príprava mäsa. Panenka je jemné mäso, ktoré nevyžaduje dlhú tepelnú úpravu a tak sa vašim najlepším pomocníkom stane vpichový teplomer do mäsa. Verte, že ho oceníte.
Ingrediencie
600 gbravčová panenka
soľ
mleté čierne korenie
2 PLrastlinný olej
1 PLčerstvý rozmarín
1 PLčerstvý tymián
3 PLextra panenský olivový olej
400 gšampiňóny
1 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
200 mlkurací vývar
100 guvarená zelená šošovica
100 guvarená čierna šošovica beluga
50 gpredvarená zmes jačmenné krúpy
100 gsyr pecorino
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Panenku osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a obalíme v nasekaných bylinkách. Na grilovacej panvici sprudka opečieme zo všetkých strán a potom dopečieme v predhriatej rúre pri 135 °C. Vpichovým teplomerom sledujeme teplotu mäsa.
Akonáhle mäso dosiahne teplotu 45 °C, mäso vyberieme a necháme odležať pod alobalom asi 15 minút. Na olivovom oleji orestujeme nakrájané a očistené šampiňóny. Osolíme, okoreníme ich, stiahneme plameň a pridáme nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak a ešte krátko orestujeme.
Podlejeme vývarom a vsypeme strukoviny a krúpy. Krátko povaríme a vmiešame nastrúhané pecorino. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame. Takto pripravené strukoviny podávame s pečenou panenkou nakrájanou na plátky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre