Bravčová panenka so šošovicou a šampiňónmi

Bravčová panenka so šošovicou a šampiňónmi

Bude to osviežujúca zmena so sýtym výsledkom. Bravčová panenka so šošovicou a šampiňónmi v tomto recepte nájde ideálnych partnerov v podobe strukovín a krúp. Najdôležitejšou časťou celého jedla bude správna príprava mäsa. Panenka je jemné mäso, ktoré nevyžaduje dlhú tepelnú úpravu a tak sa vašim najlepším pomocníkom stane vpichový teplomer do mäsa. Verte, že ho oceníte.

Ingrediencie

  • 600 gbravčová panenka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 1 PLčerstvý rozmarín

  • 1 PLčerstvý tymián

  • 3 PLextra panenský olivový olej

  • 400 gšampiňóny

  • 1 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 200 mlkurací vývar

  • 100 guvarená zelená šošovica

  • 100 guvarená čierna šošovica beluga

  • 50 gpredvarená zmes jačmenné krúpy

  • 100 gsyr pecorino

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Panenku osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a obalíme v nasekaných bylinkách. Na grilovacej panvici sprudka opečieme zo všetkých strán a potom dopečieme v predhriatej rúre pri 135 °C. Vpichovým teplomerom sledujeme teplotu mäsa.

  2. Akonáhle mäso dosiahne teplotu 45 °C, mäso vyberieme a necháme odležať pod alobalom asi 15 minút. Na olivovom oleji orestujeme nakrájané a očistené šampiňóny. Osolíme, okoreníme ich, stiahneme plameň a pridáme nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak a ešte krátko orestujeme.

  3. Podlejeme vývarom a vsypeme strukoviny a krúpy. Krátko povaríme a vmiešame nastrúhané pecorino. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame. Takto pripravené strukoviny podávame s pečenou panenkou nakrájanou na plátky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.