Bravčová roláda ako plnené vtáčiky
Labužníci si budú prsty oblizovať, keď ochutnajú bravčovú roládu plnenú ako vtáčiky. Jemná a šťavnatá mäsová roláda plnená slaninkou, vajíčkami, párkami aj kyslými uhorkami chutí a vyzerá ako klasické vtáčiky. Ak sa vám nechce pripravovať jednotlivé porcie vtáčikov, toto je možnosť, ako si uľahčiť a zrýchliť prácu.
Ingrediencie
650 gbravčové stehno
soľ
mleté čierne korenie
2 PLdijonska horčica
80 gplátková slanina
3 ksvajcia
3 kspárky
3 kskyslé sterilizované uhorky
2 PLbravčová masť
2 kscibuľa
1/2 ČLdrvená rasca
500 mlvývar
Postup
Mäso odkrojíme na plát s veľkosťou 20 x 30 cm, ktorý ešte zľahka rozklepeme. Osolíme ho, okoreníme a potrieme horčicou.
Na väčšej panvici s nepriľnavým povrchom opečieme plátky slaniny najprv z jednej strany. Po otočení ich zalejeme rozšľahanými vajcami so štipkou soli a korenia. Pripravíme omeletu, ktorú necháme vychladnúť na tanieri.
Omeletu rozložíme na pripravené mäso a naskladáme na ňu vedľa seba párky a uhorky v celku. Celý plát mäsa pevne stočíme do rolády a pomocou špagátu dobre stiahneme.
Pripravenú roládu opečieme na masti do zlatista, prihodíme na hrubo nakrájanú cibuľu s rascou a všetko spoločne pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 60 minút. Približne v polovici pečenia roládu podlejeme vývarom alebo vodou a dopečieme ju do mäkka. Hotovú roládu krájame na plátky a podávame napríklad s varenou ryžou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre