Bravčová roláda ako plnené vtáčiky

Bravčová roláda ako plnené vtáčiky

Labužníci si budú prsty oblizovať, keď ochutnajú bravčovú roládu plnenú ako vtáčiky. Jemná a šťavnatá mäsová roláda plnená slaninkou, vajíčkami, párkami aj kyslými uhorkami chutí a vyzerá ako klasické vtáčiky. Ak sa vám nechce pripravovať jednotlivé porcie vtáčikov, toto je možnosť, ako si uľahčiť a zrýchliť prácu.

Ingrediencie

  • 650 gbravčové stehno

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLdijonska horčica

  • 80 gplátková slanina

  • 3 ksvajcia

  • 3 kspárky

  • 3 kskyslé sterilizované uhorky

  • 2 PLbravčová masť

  • 2 kscibuľa

  • 1/2 ČLdrvená rasca

  • 500 mlvývar

Postup

  1. Mäso odkrojíme na plát s veľkosťou 20 x 30 cm, ktorý ešte zľahka rozklepeme. Osolíme ho, okoreníme a potrieme horčicou.

  2. Na väčšej panvici s nepriľnavým povrchom opečieme plátky slaniny najprv z jednej strany. Po otočení ich zalejeme rozšľahanými vajcami so štipkou soli a korenia. Pripravíme omeletu, ktorú necháme vychladnúť na tanieri.

  3. Omeletu rozložíme na pripravené mäso a naskladáme na ňu vedľa seba párky a uhorky v celku. Celý plát mäsa pevne stočíme do rolády a pomocou špagátu dobre stiahneme.

  4. Pripravenú roládu opečieme na masti do zlatista, prihodíme na hrubo nakrájanú cibuľu s rascou a všetko spoločne pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 60 minút. Približne v polovici pečenia roládu podlejeme vývarom alebo vodou a dopečieme ju do mäkka. Hotovú roládu krájame na plátky a podávame napríklad s varenou ryžou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.