Bravčové karé na paradajkách s fazuľou
Recept na bravčové karé na paradajkách s fazuľou si určite dobre uložte. Ak ho raz pripravíte a ochutnáte, budete ho mať neustále na pamäti. Je to jednoduchý recept, ktorý sa hodí na nedeľný alebo iný slávnostný obed a zaujme každého, kto má rád výraznú chuť mäsa skombinovanú s jemnou a zaujímavou omáčkou.
Ingrediencie
1000 gbravčové karé
soľ
mleté čierne korenie
3 PLolivový olej
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
400 gnakrájané konzervované paradajky
800 gmenšie zemiaky
2 PLolivový olej (na prípravu zemiakov)
1 PLčerstvý alebo sušený rozmarín
300 gkonzervovaná červená fazuľa
Postup
Mäso zo všetkých strán osolíme, okoreníme a opečieme v hrnci na olivovom oleji do zlatista. Potom odložíme na bok.
Do hrnca po mäse pridáme nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku, restujeme 2 minúty, pridáme paradajky a trochu vody. Mäso vrátime späť a všetko pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 30 minút.
Medzitým premiešame zemiaky s olejom, soľou a korením . Pridáme nasekaný rozmarín a pečieme ich pri 210 °C do chrumkava.
Po mäso do omáčky pridáme fazuľu a prehrejeme, potom mäso nakrájame na plátky. Podávame s omáčkou a opečenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre