Bravčové kotlety na paprikách
Bravčové kotlety na paprikách by sa dali zaradiť k tradičným receptom, ktoré zaručene a bez frflania ocení celá rodina. Ak nemáte radi ostré chute alebo jedlo pripravujete aj pre deti, vynechajte baranie rohy, pretože aj bez nich bude jedlo paprikové až-až. Mäso je uvarené vo výpeku a vo vývare, ktoré mu dodávajú mäkkosť a šťavnatosť.
Ingrediencie
1000 gbravčová kotleta
soľ
mleté čierne korenie
1 PLhladká múka
3 ksfarebná paprika (ideálne červená, žltá, zelená)
2 ksštipľavá paprika (baraní roh)
2 kscibuľa
1 PLbravčová masť
2 PLparadajkový pretlak
1 ČLmletá rasca
2 ksbobkový list
400 mlzeleninový vývar
200 mlnasekané sterilizované paradajky
Postup
Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a ľahko poprášime múkou.
Papriky a baranie rohy zbavíme semienok a nakrájame na pásiky. Cibuľu olúpeme a nasekáme na hrubo.
V hrnci nahrejeme masť a opečieme na ňom kotlety z oboch strán do zlatista. Do vypečenej šťavy pridáme nasekanú cibuľu, zosklovatíme ju, zarestujeme pretlak s nakrájanou paprikou, rascou a bobkovým listom. Zaprášime múkou, zalejeme vývarom a varíme asi 5 minút.
Do vriacej omáčky pridáme nasekané paradajky, mäso a varíme asi 25 minút, potom dochutíme soľou a korením. Podávame napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre