Bravčové kotlety na paprikách

Bravčové kotlety na paprikách

Bravčové kotlety na paprikách by sa dali zaradiť k tradičným receptom, ktoré zaručene a bez frflania ocení celá rodina. Ak nemáte radi ostré chute alebo jedlo pripravujete aj pre deti, vynechajte baranie rohy, pretože aj bez nich bude jedlo paprikové až-až. Mäso je uvarené vo výpeku a vo vývare, ktoré mu dodávajú mäkkosť a šťavnatosť.

Ingrediencie

  • 1000 gbravčová kotleta

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLhladká múka

  • 3 ksfarebná paprika (ideálne červená, žltá, zelená)

  • 2 ksštipľavá paprika (baraní roh)

  • 2 kscibuľa

  • 1 PLbravčová masť

  • 2 PLparadajkový pretlak

  • 1 ČLmletá rasca

  • 2 ksbobkový list

  • 400 mlzeleninový vývar

  • 200 mlnasekané sterilizované paradajky

Postup

  1. Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a ľahko poprášime múkou.

  2. Papriky a baranie rohy zbavíme semienok a nakrájame na pásiky. Cibuľu olúpeme a nasekáme na hrubo.

  3. V hrnci nahrejeme masť a opečieme na ňom kotlety z oboch strán do zlatista. Do vypečenej šťavy pridáme nasekanú cibuľu, zosklovatíme ju, zarestujeme pretlak s nakrájanou paprikou, rascou a bobkovým listom. Zaprášime múkou, zalejeme vývarom a varíme asi 5 minút.

  4. Do vriacej omáčky pridáme nasekané paradajky, mäso a varíme asi 25 minút, potom dochutíme soľou a korením. Podávame napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.