Bravčové kotlety na zázvore s restovanou zeleninou

Bravčové kotlety na zázvore s restovanou zeleninou

Jedlá plné sviežich farieb a zaujímavých chutí upútajú pozornosť väčšiny hladošov. Bravčové kotlety na zázvore s restovanou zeleninou prilákajú k stolu všetkých, ktorí si radi vychutnávajú netradičné jedlá. Veď ako často konzumujete marinádu zo zázvorovej limonády, badiánu, marhuľového džemu a pomarančovej šťavy?

Na marinádu

  • 200 mlzázvorová limonáda

  • 3 ksbadián

  • 150 gmarhuľový džem

  • 2 PLpomarančová šťava

Na prípravu mäsa

  • 4 ksbravčová kotleta

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • PLrastlinný olej

Na restovanú zeleninu

  • 2 ksstredne veľká mrkva

  • 1 ksčervená kápia

  • 1/2 kscuketa

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 ksjarná cibuľka

  • olej na potretie

  • sezamový olej

  • 1 PLrybia omáčka

  • 1/2 PLlimetková šťava

  • 6 vetvičiekčerstvý koriander

Postup

  1. Všetky suroviny na marinádu varíme 10 minút. Kotlety osolíme, okoreníme a naložíme do polovičného množstva marinády.

  2. Mrkvu nakrájame na kúsky, rovnako tak kápiu, cuketu nakrájame na rezance a cibuľu na tenké mesiačiky. Cesnak nakrájame na kolieska a cibuľku nasekáme. Mäso grilujeme na olejom potretom rošte z oboch strán 4 minúty.

  3. Na panvici rozohrejeme sezamový olej a orestujeme na ňom mrkvu s cibuľou. Pridáme nasekaný cesnak, cuketu, kápiu a restujeme asi 1 minútu. Prilejeme rybiu omáčku s limetkovou šťavou a posypeme jarnou cibuľkou.

  4. Mimo platne všetko posypeme natrhaným koriandrom, podľa potreby osolíme a ihneď servírujeme s grilovaným mäsom a zvyšnou marinádou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.