Bravčové kotlety na zázvore s restovanou zeleninou
Jedlá plné sviežich farieb a zaujímavých chutí upútajú pozornosť väčšiny hladošov. Bravčové kotlety na zázvore s restovanou zeleninou prilákajú k stolu všetkých, ktorí si radi vychutnávajú netradičné jedlá. Veď ako často konzumujete marinádu so zázvorovej limonády, badiánu, marhuľového džemu a pomarančovej šťavy?
Na marinádu
200 mlzázvorová limonáda
3 ksbadián
150 gmarhuľový džem
2 PLpomarančová šťava
Na prípravu mäsa
4 ksbravčová kotleta
soľ
mleté čierne korenie
PLrastlinný olej
Na restovanú zeleninu
2 ksstredne veľká mrkva
1 ksčervená kápia
1/2 kscuketa
1 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnaku
2 ksjarná cibuľka
olej na potretie
sezamový olej
1 PLrybia omáčka
1/2 PLlimetková šťava
6 vetvičiekčerstvý koriander
Postup
Všetky suroviny na marinádu varíme 10 minút. Kotlety osolíme, okoreníme a naložíme do polovičného množstva marinády.
Mrkvu nakrájame na kúsky, rovnako tak kápiu, cuketu nakrájame na rezance a cibuľu na tenké mesiačiky. Cesnak nakrájame na kolieska a cibuľku nasekáme. Mäso grilujeme na olejom potretom rošte z oboch strán 4 minúty.
Na panvici rozohrejeme sezamový olej a orestujeme na ňom mrkvu s cibuľou. Pridáme nasekaný cesnak, cuketu, kápiu a restujeme asi 1 minútu. Prilejeme rybiu omáčku s limetkovou šťavou a posypeme jarnou cibuľkou.
Mimo platne všetko posypeme natrhaným koriandrom, podľa potreby osolíme a ihneď servírujeme s grilovaným mäsom a zvyšnou marinádou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre