Bravčové kotlety s bulgurovým šalátom

Bravčové kotlety s bulgurovým šalátom

Bravčové kotlety s bulgurovým šalátom predstavujú jedlo, na ktoré potrebujete minimum surovín, ale docielite maximálny výsledok. Tieto kotlety chutia úžasne a zaručene zaženú hlad všetkých hladošov. Bulgurový šalát ozdobte zrniečkami granátového jablka a zaujímavá aj lákavá dobrota sa môže podávať.

Ingrediencie

  • 4 ksbravčová kotleta

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 100 mlbiele víno

  • 2 PLmaslo

  • 200 gbulgur

  • 100 gmenšia baby mrkva

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • čerstvá mäta

  • čerstvý tymián

  • 1 ksgranátové jablko

Postup

  1. Kotlety očistíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán do zlatista na nahriatom oleji v panvici. Zalejeme ich vínom a pridáme maslo. Podľa potreby môžeme krátko dopiecť v rúre.

  2. Bulgur uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Mrkvu prepolíme, cibuľu a cesnak nakrájame na jemno, všetko orestujeme na panvici s olejom a zmiešame s bulgurom. Pridáme soľ, korenie a nasekané bylinky.

  3. Granátové jablko očistíme, vyberieme zrniečka a primiešame do šalátu, podávame spolu s mäsom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.