Bravčové kotlety s bulgurovým šalátom
Bravčové kotlety s bulgurovým šalátom predstavujú jedlo, na ktoré potrebujete minimum surovín, ale docielite maximálny výsledok. Tieto kotlety chutia úžasne a zaručene zaženú hlad všetkých hladošov. Bulgurový šalát ozdobte zrniečkami granátového jablka a zaujímavá aj lákavá dobrota sa môže podávať.
Ingrediencie
4 ksbravčová kotleta
soľ
mleté čierne korenie
2 PLrastlinný olej
100 mlbiele víno
2 PLmaslo
200 gbulgur
100 gmenšia baby mrkva
1 ksčervená cibuľa
1 strúčikcesnaku
čerstvá mäta
čerstvý tymián
1 ksgranátové jablko
Postup
Kotlety očistíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán do zlatista na nahriatom oleji v panvici. Zalejeme ich vínom a pridáme maslo. Podľa potreby môžeme krátko dopiecť v rúre.
Bulgur uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Mrkvu prepolíme, cibuľu a cesnak nakrájame na jemno, všetko orestujeme na panvici s olejom a zmiešame s bulgurom. Pridáme soľ, korenie a nasekané bylinky.
Granátové jablko očistíme, vyberieme zrniečka a primiešame do šalátu, podávame spolu s mäsom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre