Bravčové medové rebierka so šalátom coleslaw
Explóziu chutí vám doprajú bravčové rebierka so šalátom coleslaw. Najprv rebierka marinujte a potom ich zapečte potreté vlastnou BBQ omáčkou. A k tomu všetkému pridajte ešte slávny šalát coleslaw a výnimočné menu je na svete.
Na marinádu
2 dltmavé pivo
1 PLsójová omáčka
1 PLworcesterská omáčka
1 PLmletá červená sladká paprika
1 ČLdrvená rasca
5 PLmed
1 PLčervený vínny ocot
1 PLdijonska horčica
5 PLrastlinný olej
chilli papričky
1 kgbravčové rebierka
Na BBQ omáčku
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
100 gdrvené paradajky
1 PLúdená mletá paprika
1 PLdijonska horčica
2 PLmed
chilli omáčka podľa chuti
1 dlolej
2 ČLcukor
Na šalát coleslaw
600 ghlávková kapusta
2 ksmrkva
3 PLsmotanový jogurt
2 PLmajonéza
2 PLcitrónová šťava
2 PLtrstinový cukor
2 PLnasekaná petržlenová vňať
Postup
Všetky ingrediencie na marinádu dáme do misy, dôkladne premiešame a nanesieme na mäso. Zabalíme to do alobalu a necháme marinovať cez noc v chladničke. Na druhý deň necháme rebierka odležať pri izbovej teplote a následne ich pečieme zabalené v alobale v rúre pri 180 minút pri 150 °C.
Cibuľu a cesnak si nakrájame nadrobno a zmiešame s drvenými paradajkami. Pridáme všetky ingrediencie na omáčku a zvaríme na hustú konzistenciu.
Na šalát zmiešame na rezance pokrájanú kapustu s mrkvou. Osolíme, zľahka popučíme rukou a necháme 5 minút oddychovať. Potom zlejeme tekutinu, ktorú zelenina pustí a vmiešame ostatné ingrediencie. Dochutíme soľou a korením.
Upečené rebierka vyberieme z rúry a opatrne zlejeme vypečenú šťavu do pripravenej BBQ omáčky. Prípadne ju ešte zredukujeme. BBQ omáčku potom nanesieme na rebierka a vložíme do rúry na horný gril na 20 minút pri 220 °C. Rebierka podávame poliate BBQ omáčkou a s coleslaw šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre