Bravčové plátky s omáčkou

Bravčové plátky s omáčkou

S týmto postupom pripravíte bravčové plátky s omáčkou raz-dva. Zvlášť si dajte záležať na hladkosti omáčky, ktorá tvorí chuť celého jedla. Stačí ju dôkladne premiešať a určite bude bez hrudiek. Ryžu môžete pred podávaním posypať obľúbenou bylinkou, napríklad petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Ingrediencie

  • 2 kscibuľa

  • 4 PLolej

  • 2 PLhladká múka

  • 750 mlsilný mäsový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 plátkybravčové mäso

  • maggi omáčka podľa chuti

  • worcesterská omáčka podľa chuti

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na oleji. Zaprášime múkou, orestujeme a podlejeme studeným vývarom. Rozmiešame metličkou, dochutíme soľou a korením.

  2. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán do zlatista. Výpek na panvici podlejeme vodou a primiešame do pripravenej omáčky. Varíme 10 minút, pridáme plátky mäsa a dusíme do mäkka. Potom mäso vyberieme, omáčku dochutíme maggi s worchestrom a precedíme.

  3. Hotové mäso podávame preliate omáčkou, ako príloha sa hodí napríklad ryža. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.