Bravčové plátky s omáčkou
S týmto postupom pripravíte bravčové plátky s omáčkou raz-dva. Zvlášť si dajte záležať na hladkosti omáčky, ktorá tvorí chuť celého jedla. Stačí ju dôkladne premiešať a určite bude bez hrudiek. Ryžu môžete pred podávaním posypať obľúbenou bylinkou, napríklad petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Ingrediencie
2 kscibuľa
4 PLolej
2 PLhladká múka
750 mlsilný mäsový vývar
soľ
mleté čierne korenie
4 plátkybravčové mäso
maggi omáčka podľa chuti
worcesterská omáčka podľa chuti
Postup
Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na oleji. Zaprášime múkou, orestujeme a podlejeme studeným vývarom. Rozmiešame metličkou, dochutíme soľou a korením.
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán do zlatista. Výpek na panvici podlejeme vodou a primiešame do pripravenej omáčky. Varíme 10 minút, pridáme plátky mäsa a dusíme do mäkka. Potom mäso vyberieme, omáčku dochutíme maggi s worchestrom a precedíme.
Hotové mäso podávame preliate omáčkou, ako príloha sa hodí napríklad ryža. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre