Bravčové plece s kyslou kapustou, mrkvou a repou

Bravčové plece s kyslou kapustou, mrkvou a repou

Dusené bravčové mäso s kyslou kapustou, mrkvou a repou vám urobí radosť už pri varení. Toľko vôní a chutí, čo vám pošteklí nosové aj chuťové bunky si ani neviete predstaviť. A čo potom, keď si naložíte porciu na tanier a budete sa môcť pustiť do ochutnávania? To si jednoducho musíte vyskúšať.

Ingrediencie

  • 600 gbravčové plece

  • 1 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 2 ksmrkva

  • 1 ksčervená repa

  • 1 ksžltá repa

  • 2 PLbravčová masť

  • 100 mlbiele víno

  • 200 gkyslá kapusta

  • 2 ksbobkový list

  • jarná cibuľka na posypanie

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu, cesnak, mrkvu a obe repy olúpeme. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, ostatnú zeleninu na väčšie kusy. Na panvici orestujeme na rozohriatej masti najskôr cibuľu, po 5 minútach pridáme mäso a spoločne restujeme 10 minút. Potom pridáme cesnak, zeleninu, zalejeme vínom a premiešame.

  2. Keď sa víno vyvarí, pridáme kyslú kapustu a bobkový list. Zalejeme 500 ml vody a dusíme pod pokrievkou asi 60 minút. Keď je mäso mäkké, zredukujeme tekutinu na štvrtinu a podávame posypané jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.