Bravčové plece s kyslou kapustou, mrkvou a repou
Dusené bravčové mäso s kyslou kapustou, mrkvou a repou vám urobí radosť už pri varení. Toľko vôní a chutí, čo vám pošteklí nosové aj chuťové bunky si ani neviete predstaviť. A čo potom, keď si naložíte porciu na tanier a budete sa môcť pustiť do ochutnávania? To si jednoducho musíte vyskúšať.
Ingrediencie
600 gbravčové plece
1 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
2 ksmrkva
1 ksčervená repa
1 ksžltá repa
2 PLbravčová masť
100 mlbiele víno
200 gkyslá kapusta
2 ksbobkový list
jarná cibuľka na posypanie
Postup
Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu, cesnak, mrkvu a obe repy olúpeme. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, ostatnú zeleninu na väčšie kusy. Na panvici orestujeme na rozohriatej masti najskôr cibuľu, po 5 minútach pridáme mäso a spoločne restujeme 10 minút. Potom pridáme cesnak, zeleninu, zalejeme vínom a premiešame.
Keď sa víno vyvarí, pridáme kyslú kapustu a bobkový list. Zalejeme 500 ml vody a dusíme pod pokrievkou asi 60 minút. Keď je mäso mäkké, zredukujeme tekutinu na štvrtinu a podávame posypané jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre