Bravčové rezne s pivom a zemiakovými plackami

Bravčové rezne s pivom a zemiakovými plackami

Bravčové rezne s pivom a zemiakovými plackami neznamenajú, že k rezňom budete podávať zemiakové placky, ale rezne budú obalené v zemiakovom cestíčku na placky. Vyskúšajte túto dobrotu, zachutí celej rodine.

Na bravčové rezne

  • 4 ksbravčové rezne

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na zemiakové placky

  • 500 gzemiaky

  • 100 mlpivo

  • 1 ksvajce

  • 4 strúčikyprelisovaného cesnaku

  • 1 ČLsušená majoránka

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 3 PLhladká múka

  • rastlinný olej na smaženie

Postup

  1. Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Zemiaky očistíme, zbavíme šupky, nastrúhame na jemno a necháme chvíľu odstáť.

  2. Potom zo zemiakov zlejeme tekutinu, zalejeme ju pivom a premiešame. Pridáme ostatné ingrediencie na cesto a pomaly prisypávame múku, až nám vznikne hustejšie, ale stále tekuté cesto.

  3. Na panvicu dáme lyžicu oleja a sprudka osmažíme rezne z oboch strán. Vyberieme ich a necháme ich na papierovej utierke odsať prebytočný olej.

  4. Do tej istej panvice potom pridáme ďalšiu lyžicu oleja, naberačkou vlejeme cesto, trochu ho rozotrieme a položíme naň rezeň. Prelejeme ďalšou naberačkou cesta a smažíme z oboch strán do zlatista. Rezne môžeme podávať napríklad so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.