Bravčové rezne s pivom a zemiakovými plackami
Bravčové rezne s pivom a zemiakovými plackami neznamenajú, že k rezňom budete podávať zemiakové placky, ale rezne budú obalené v zemiakovom cestíčku na placky. Vyskúšajte túto dobrotu, zachutí celej rodine.
Na bravčové rezne
4 ksbravčové rezne
soľ
mleté čierne korenie
Na zemiakové placky
500 gzemiaky
100 mlpivo
1 ksvajce
4 strúčikyprelisovaného cesnaku
1 ČLsušená majoránka
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
3 PLhladká múka
rastlinný olej na smaženie
Postup
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Zemiaky očistíme, zbavíme šupky, nastrúhame na jemno a necháme chvíľu odstáť.
Potom zo zemiakov zlejeme tekutinu, zalejeme ju pivom a premiešame. Pridáme ostatné ingrediencie na cesto a pomaly prisypávame múku, až nám vznikne hustejšie, ale stále tekuté cesto.
Na panvicu dáme lyžicu oleja a sprudka osmažíme rezne z oboch strán. Vyberieme ich a necháme ich na papierovej utierke odsať prebytočný olej.
Do tej istej panvice potom pridáme ďalšiu lyžicu oleja, naberačkou vlejeme cesto, trochu ho rozotrieme a položíme naň rezeň. Prelejeme ďalšou naberačkou cesta a smažíme z oboch strán do zlatista. Rezne môžeme podávať napríklad so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre