Broskyňovo-mandľový koláč
Broskyňovo-mandľový koláč vás dostane sviežou a zároveň hrejivou chuťou. Sviežou po ovocí a hrejivou vtedy, ak sa rozhodnete koláč podávať ešte teplý. Broskyne a maliny sú šťavnatým letným ovocím, ale perfektnú jesennú kombináciu vytvoríte napríklad aj z kúskov jabĺk a bobúľ hrozna.
Na cesto
200 gpolohrubá múka
70 gpráškový cukor
1 ČLkypriaci prášok
140 gmaslo
2 ksvajcia
60 gnajemno nastrúhané mandle
Na náplň
500 gscedené kompótové broskyne
50 gmaliny
30 gmandľové plátky
Postup
Múku preosejeme s práškovým cukrom a kypriacim práškom. Pridáme maslo nakrájané na kúsky, vajcia, mandle a prepracujeme hladké cesto. Rozložíme do v rovnakej vrstve do pripravenej formy s rozmermi 28x20 cm a uložíme asi na hodinu do chladničky.
Broskyne nakrájame na plátky. Na vychladnuté cesto rozložíme pripravené broskyne a maliny. Ovocie posypeme mandľovými plátkami. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút.
Múčnik sa môže podávať teplý aj vychladnutý. Pred podávaním ho nakrájame na rezy. Koláč môžeme naviac posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre