Broskyňovo-mandľový koláč

Broskyňovo-mandľový koláč

Broskyňovo-mandľový koláč vás dostane sviežou a zároveň hrejivou chuťou. Sviežou po ovocí a hrejivou vtedy, ak sa rozhodnete koláč podávať ešte teplý. Broskyne a maliny sú šťavnatým letným ovocím, ale perfektnú jesennú kombináciu vytvoríte napríklad aj z kúskov jabĺk a bobúľ hrozna.

Na cesto

  • 200 gpolohrubá múka

  • 70 gpráškový cukor

  • 1 ČLkypriaci prášok

  • 140 gmaslo

  • 2 ksvajcia

  • 60 gnajemno nastrúhané mandle

Na náplň

  • 500 gscedené kompótové broskyne

  • 50 gmaliny

  • 30 gmandľové plátky

Postup

  1. Múku preosejeme s práškovým cukrom a kypriacim práškom. Pridáme maslo nakrájané na kúsky, vajcia, mandle a prepracujeme hladké cesto. Rozložíme do v rovnakej vrstve do pripravenej formy s rozmermi 28x20 cm a uložíme asi na hodinu do chladničky.

  2. Broskyne nakrájame na plátky. Na vychladnuté cesto rozložíme pripravené broskyne a maliny. Ovocie posypeme mandľovými plátkami. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút.

  3. Múčnik sa môže podávať teplý aj vychladnutý. Pred podávaním ho nakrájame na rezy. Koláč môžeme naviac posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.