Bryndzové pagáče
Tieto bryndzové pagáče sú super chutné, mäkké, nadýchané a predsa nepotrebujú kysnúť. Ich príprava je o to jednoduchšia a pokiaľ neradi pracujete s kvasnicami, tento recept je tou správnou voľbou. Síce nebudete čakať na proces kysnutia, ale je dobré, ak cesto necháte odležať v chladničke.
Ingrediencie
250 ghladká múka
1 baleniekypriaci prášok
1/2 ČLsoľ
250 gbryndza
250 gmaslo
1 ksvajce
1 ksžĺtok na potretie
celá rasca na posypanie
Postup
Preosiatu múku premiešame s kypriacim práškom a soľou a zmiešame s bryndzou, mäkkým maslom a vajcom a vypracujeme hladké cesto. Necháme odležať v chladničke asi 120 minút.
Odležané cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 1 cm. Vykrojíme z neho kolieska s priemerom asi 5 cm, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom s trochou soli a posypeme rascou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, približne 20 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre