Bryndzové pagáče

Bryndzové pagáče

Tieto bryndzové pagáče sú super chutné, mäkké, nadýchané a predsa nepotrebujú kysnúť. Ich príprava je o to jednoduchšia a pokiaľ neradi pracujete s kvasnicami, tento recept je tou správnou voľbou. Síce nebudete čakať na proces kysnutia, ale je dobré, ak cesto necháte odležať v chladničke.

Ingrediencie

  • 250 ghladká múka

  • 1 baleniekypriaci prášok

  • 1/2 ČLsoľ

  • 250 gbryndza

  • 250 gmaslo

  • 1 ksvajce

  • 1 ksžĺtok na potretie

  • celá rasca na posypanie

Postup

  1. Preosiatu múku premiešame s kypriacim práškom a soľou a zmiešame s bryndzou, mäkkým maslom a vajcom a vypracujeme hladké cesto. Necháme odležať v chladničke asi 120 minút.

  2. Odležané cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 1 cm. Vykrojíme z neho kolieska s priemerom asi 5 cm, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom s trochou soli a posypeme rascou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, približne 20 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.